Jan Beijer, De Zonnepoort:

"Natuurvoedingsmerken bij AH – Ik vrees voor kwaliteitsverlies"

Tholen - Het valt Jan Beijer van Reformhuis De Zonnepoort in Den Haag op dat diverse oude vertrouwde merken van de natuurvoedingswinkels sinds kort opgenomen zijn door Albert Heijn. De ondernemer vreest dat dit negatieve gevolgen zal hebben. Jan: "Waar gaat het met de kwaliteit naartoe als dit soort merken die kleinschalig waren nu ook aan Albert Heijn gaan leveren?"

Jan geeft aan dat de producten bij de Albert Heijn voor een dubbeltje minder liggen dan in de natuurvoedingswinkels. "Ik vrees dat deze opname bij AH tot een enorm kwaliteitsverlies zal leiden, want als deze merken echt voor kwaliteit staan kunnen ze dat nu natuurlijk niet meer waarmaken met zo'n grote vraag. Wij hopen dat andere merken die zich nog niet aan hebben gesloten allen die kracht blijven houden."


Jan helpt een klant bij De Zonnepoort.

Hij vervolgt: "Ik snap dat de landbouw, die aan de basis staat van onze branche, heel belangrijk is en veel aandacht verdient, maar als dit soort kwaliteitsmerken dergelijke stappen gaan nemen, is dat naar mijn mening ook zorgwekkend voor onze gezamenlijke handel." De winkelier geeft aan hiermee geen haat te willen zaaien, maar dat hij iets aan het daglicht wil brengen. "De natuurvoedingswinkeliers hebben 35 jaar voor die merken staan praten en groot staan maken. Ik hoop gewoon dat dat niet voor niets is geweest."

Voor meer informatie:

Jan Beijer
Reformhuis Zonnepoort
Laan van Meerdervoort 599
2564 AA Den Haag
070 3456556
info.zonnepoort@gmail.com
www.zonnepoort.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven