Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EkoPlaza-ondernemer van Rheenen pleit voor tweerichtingsverkeer Kruisweg

De Kruisweg in het centrum van Haarlem moet weer snel helemaal tweerichtingsverkeer worden. De Ondernemersvereniging Hoofddorp Winkelstad wil zich daarvoor hard maken, zo meldt het Haarlems Dagblad. De omzet van winkels aan de Kruisweg is gedaald nadat in december 2013 het eenrichtingsverkeer tussen Nieuweweg en de Primarkgarage is ingevoerd. Zo zegt de eigenaar van boetiek Pretty Hot & Tempting dat hij in juni dit jaar 55% minder 'traffic' had dan een jaar daarvoor.

In het artikel in het Haarlems Dagblad doet onder meer EkoPlaza-bedrijfsleider Frans van Rheenen zijn beklag, de winkel zit pas drie maanden aan dit stukje van de Kruisweg: Terwijl de bedrijfsleider van EkoPlaza klaagt over het eenrichtingsverkeer in de Kruisweg, ziet hij hoe de ene na de andere automobilist speurend naar een parkeerplaats voorbijrijdt. "Die zijn we dus kwijt", moppert Frans van Rheenen. Want, zo weet hij, wie via Nieuweweg en Pabstlaan probeert terug te keren of al direct die route neemt, staat al snel in de file voor het langzame verkeerslicht op de kruising Pabstlaan/Hoofdweg. "En andere routes zijn niet veel beter."

Bron: Haarlems Dagblad
Publicatiedatum: