Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Eerst kijken en dan geloven'

Twee workshops rond bodemkwaliteit op Biologische Velddag

De bodem is de basis, maar wat is 'goede' bodem. En hoe beoordeel je bodemkwaliteit. Rondom deze vraag worden op de Biologische Velddag in Lelystad (3 september aanstaande) twee workshops georganiseerd.

Te beginnen met het waarnemen van profielkuilen of bodemkluiten die bezoekers zelf kunnen meenemen. Aan een bodemkluit valt al veel af te lezen; hoe is de structuur, zijn er wormengangen, wat is de kleur? Het waarnemen van de bodem en vaststellen wat de bodem nodig heeft, is het begin van duurzaam bodembeheer. Daarnaast kan er van alles worden gemeten in de bodem. Bij de bodemanalyses worden veelal ook bemestingsadviezen gegeven. Maar de boer maakt zelf een keuze wat past bij zijn bedrijf, vruchtwisseling en specifiek het gewas.



De tweede workshop op de velddag gaat in op de waarde en betekenis van bodemanalyses inclusies kennismaking met de belangrijke stoffen of mineralen die in de landbouw een hoofdrol vervullen. Zo vormen koolstof (C) en stikstof (N) een echtpaar, hoe u de relatie tussen deze partners kunt verzorgen, hoort u op de velddag. Neem vooral een kluit mee om inzicht te krijgen in uw bodem.

Voor meer informatie: www.biologischevelddag.nl
Publicatiedatum: