Chinese bio-katoenproductie met 27% gegroeid

Textile Exchange heeft voor het eerst twee van hun belangrijkste rapporten gecombineerd tot een nuttige bron van informatie voor de gehele biologische katoenketen: het 'Organic Cotton Report - From Farm to Market' (bestaande uit 47 pagina's). Dit rapport is een combinatie tussen het 'Organic Cotton Farm & Fiber Report' en het 'Organic Cotton Market Report'.

Opvallend is dat China's biologische katoenproductie in het seizoen 2012-2013 met 27 procent gegroeid is. Deze strenge groei, gecombineerd met een daling in de Turkse productie, zorgde ervoor dat China voor het eerst de tweede positie op de ranglijst heeft bereikt als het gaat om volumes. Chinese producenten dringen er bij hun telers ook op aan om biologisch te telen, aangezien er veel vraag naar is. De vraag is zowel van wereldwijde klanten afkomstig als van de binnenlandse markt.

Wat ook opvalt zijn de stijgende investeringen in Afrika. De bestaande productie in het Westen en Oosten van Afrika blijft op peil, maar in andere landen nemen de investeringen in de bio-katoenteelt door Organimark, Helvetas, PAN UK en anderen af. Dit geldt voor Ethiopië, Kenia, Madagascar, Mozambique en Zambia. Wel noemt Textile Exhange de nieuwe marktkansen in Afrika veelbelovend.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven