Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wijnimporteur Coenecoop nu ook Demeter-gecertificeerd

Tholen - Coenecoop Wine Traders is sinds kort ook Demeter-gecertificeerd. Bijzonder is dat Coenecoop hiermee de eerste wijnimporteur van Nederland is die dit keurmerk mag voeren. "Ons assortiment biologische en biologisch-dynamische wijnen groeit nog steeds. We waren al Skal-gecertificeerd en zagen de Demeter-certificering echt als meerwaarde. Daarom hebben we contact gezocht met Demeter Nederland. Officieel mag je namelijk de biologisch-dynamische wijnen niet als Demeter-wijnen aan business-to-business verkopen wanneer je niet Demeter-gecertificeerd bent", vertelt Richard van der Linden.



Voor Coenecoop is het belangrijk dat het Demeter-keurmerk in de toekomst nog breder gedragen zal worden. "We waren zelf eigenlijk ook verbaasd toen we hoorden dat we hiermee de eerste Nederlandse wijnimporteur zijn met het Demeter-keurmerk. We willen de komende tijd een bijdrage leveren aan het verbreden van het draagvlak voor dit keurmerk."
 
Gedurende het proces kwamen de medewerkers van Coenecoop in het vaste assortiment zelfs boven verwachting veel Demeter-wijnen tegen. "Toen we het op een rijtje gingen zetten ontdekten we dat we wijnen verkopen van Demeter-wijnproducenten uit allerlei landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italiƫ, Spanje en Chili."



Richard merkt dat er een steeds bredere vraag komt naar biologische en biologisch-dynamische wijnen. "De aandacht voor deze bijzondere wijnen neemt nog altijd toe. Wel is de vraag regiogevoelig. Zo is het in Amsterdam bijvoorbeeld een must voor winkels om deze wijnen aan te bieden. Maar hoe verder je naar het Noorden en Oosten gaat, hoe minder interesse er lijkt te zijn."

Momenteel zijn ze bij Coenecoop druk met de voorbereidingen voor Lowlands. "We leveren alle wijnen voor het festival dat morgen van start gaat in Biddinghuizen. Ook voor de septembermaand verwachten we grote drukte."

Voor meer informatie:

Richard van der Linden
Coenecoop Wine Traders
Exportweg 10
2742 RC Waddinxveen
0180 635123
vanderlinden@coenecoop.com
www.coenecoop.com