Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogleraar Wolffers blijft twijfelen over biologisch

Ivan Wolffers, hoogleraar Gezondheidszorg en Cultuur aan de Vrije Universiteit Amsterdam, gaat elke dag op Foodlog in op een gezond weetje. Dit keer schrijft hij over de baten van biologisch voedsel, naar aanleiding van het nieuwste onderzoek waaruit blijkt dat er meer antioxidanten in biologisch verbouwde groente en fruit zitten en dat er minder restanten van bestrijdingsmiddelen in zitten.

Hij geeft aan dat hij blijft twijfelen over de baten van biologisch, aangezien de wetenschap gekenmerkt wordt door twee partijen die het beiden zeker weten tegenover elkaar te zetten. "Zoals bij bijna alles in de wetenschap is zo'n nieuw onderzoek een nieuwe ronde in een langdurige discussie waar we nog altijd een aantal cruciale dingen helemaal niet weten en zal de twijfel niet verdwijnen", zegt hij onder meer.

Klik hier om het hele artikel te lezen.




Publicatiedatum: