Superfood verovert ook Brabant

Quinoa, goji-bessen en spelt. Twee jaar geleden klonk het nog voor bijna elke Brabander als Chinees, maar inmiddels heeft bijna iedereen er wel eens van gehoord. Ondernemers in de provincie springen hier handig op in, zo meldt Omroep Brabant. Boeren, bakkers, winkeliers en andere ondernemers; iedereen probeert een graantje mee te pikken.

EkoPlaza, een biologische supermarktketen met tien vestigingen in Brabant, zag het afgelopen jaar een toename van 50 procent bij de verkoop van quinoa, een uit de Verenigde Staten overgewaaide superfood.In korte tijd lijken de superfoods Brabant te veroveren. Nicole van Kempen springt daar in Eindhoven handig op in. "Ik heb deze week op Strijp-S in Eindhoven een nieuwe zaak geopend, onder de Leidingstraat. Het is een combinatie van een biologisch eetcafé en een in superfood gespecialiseerde winkel."

Bron: Omroep Brabant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.