Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Animo meteen verrassend hoog"

Boerenmarkt Venlo maakt biologische en streekproducten bereikbaar

Tholen - Zaterdag 5 juli werd de eerste editie van de Boerenmarkt in Venlo gehouden. Deze markt wordt deze zomer elke eerste zaterdag van de maand georganiseerd. De markt is te vinden in wijk Q4, in de Bolwaterstraat en Lichtenberg, hij loopt gelijktijdig met de reguliere weekmarkt in Venlo op het Nolensplein. "Met 18 deelnemende bedrijven is het animo voor de markt ook voor ons meteen verrassend hoog", vertelt initiatiefnemer Tom Sprengers, van culinair organisatiebureau Qucina. Tot de deelnemende bedrijven behoren onder meer Raspberry Maxx, boerderij Saanenhof en BioVerbeek.Tom spreekt tijdens zijn werk voor Qucina heel veel met consumenten over voeding. Daaruit blijkt vaak dat zij een echte natuurvoedingswinkel missen in de omgeving. Qucina wil met de Boerenmarkt de inwoners van Venlo en omgeving bewust maken van het feit dat er iets te kiezen valt als het gaat om voeding. "Door inkopen te doen op deze markt kunnen ze een bewuste keuze maken voor biologische en streekproducten. Venlo was in 2013 Hoofdstad van de Smaak en daardoor zijn we vorig jaar verwend met streekproducten. Het jammere is echter dat veel van deze producten nog steeds niet in de buurt te koop zijn. Daarom zetten wij ons in voor het beter bereikbaar maken van deze streekproducten en bio-producten."

Hij geeft aan dat de markt drukbezocht werd en dat zowel de consumenten als de ondernemers erg tevreden waren. "Een belangrijk doel van deze markt is om de interactiviteit tussen producent en consument te bevorderen. Daarom is het fijn om te merken dat de consumenten het waarderen dat ze op de markt de producten rechtstreeks bij de consument kunnen kopen."


Langste boerenontbijttafel

Rond elke editie van de Boerenmarkt zal een 'side-event' plaatsvinden. Dit keer konden consumenten zich aanmelden voor de langste boerenontbijttafel van Limburg. "Hiervoor hadden 117 mensen zich aangemeld, daarmee werd het een gigantisch lange tafel. We vroegen hiervoor een kleine donatie en alle ondernemers hebben producten beschikbaar gesteld. Met de opbrengst gaan we biologische en streekproducten kopen voor de Voedselbank in Venlo. Daardoor kan ook de Voedselbank aan de slag met deze mooie producten."


Een deel van de langste boerenontbijttafel.

De volgende Boerenmarkt in Venlo zal op 2 augustus plaatsvinden. Tijdens deze editie zal een 'Stand-up FOODIE' georganiseerd worden. Dit wordt een podium voor hele interessante sprekers op het gebied van voeding. "Geïnteresseerde ondernemers met voedingsproducten uit Venlo en omgeving zijn van harte welkom om zich voor de tweede editie van de Boerenmarkt aan te melden. Dit geldt ook voor bio-bedrijven", besluit Tom.

Voor meer informatie:

Tom Sprengers
06 46616126
[email protected]
www.boerenmarktvenlo.nl