Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nog niemand anders doet dit"

Nature & More verpakt als eerste op grote schaal in suikerriet

Als eerste grote handelsbedrijf is Nature & More, internationaal specialist in biologische groente en fruit, begonnen om op grote schaal nieuwe duurzame verpakkingen op basis van suikerrietafval te gebruiken. De verpakkingen zien eruit als fijn karton en verslaan de meeste andere duurzame materialen met gemak: ze zijn goed composteerbaar, 100% gentechvrij, gemaakt van afvalmateriaal, boomvriendelijk en plasticvrij. En het goede nieuws: het slaat aan!

Paul Hendriks, verpakkingsspecialist bij Nature & More, is een tevreden man: "Wij zijn samen met onze leveranciers twee jaar bezig geweest om de nieuwe verpakking te ontwikkelen. Inmiddels verkopen we al trostomaten, peren en physalis-bessen in het nieuwe materiaal en onze klanten zijn heel tevreden over de eerste resultaten. Hiermee hebben we een grote stap gezet. Nog niemand anders doet dit!"



Het Franse Carrefour is één van de eerste supermarktketens die voor groente en fruit van Nature & More in de nieuwe verpakkingen heeft gekozen. Julie Mahmoun, product manager bij Carrefour: "Wij hebben een programma tegen verspilling en daarom is verpakking belangrijk voor Carrefour. We stimuleren onze leveranciers om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren met recycling en met hernieuwbare of afvalmaterialen. De nieuwe Nature & More schaaltjes van suikerriet passen uitstekend in dit beleid en daarom hebben we ze gekozen voor onze biologische groente en fruit."



Nature & More vervangt nu de oude schaaltjes, labels en stickers geleidelijk door het nieuwe materiaal. De uitstraling is natuurlijk en past goed bij biologische producten, aldus Paul Hendriks. "Het is plasticvrij. Er wordt geen land voor ontgind. Het wordt gemaakt van afvalmateriaal dat anders milieuvervuilend verbrand zou worden. Wat wil je nog meer?"

Voor meer informatie: www.natureandmore.com en www.eosta.com.
Publicatiedatum: