Vijftien bedrijven voorgelicht over borgen van biologische kwaliteit

Begin juli vond een Bionext College plaats over het borgen van biologische kwaliteit. Achttien medewerkers van vijftien bedrijven werden aan de hand van presentaties van Marcel Tijhuis van Precon Food management, Bavo van den Idsert van Bionext, Margreet van Brakel van Skal Biocontrole en Paulien Veerman van Bionext geïnformeerd over Biokap, residumonitoringssysteem en het Quality assurance risicomodel.

Het Biokap-model maakt een groot aantal risicofactoren concreet zichtbaar ten aanzien van landen, toeleveranciers, product en/of proces. Om vervolgens die risico's met beheersmaatregelen effectief te borgen. De tool bevat een op de HACCP-methodiek ontwikkeld risicomodel dat bedrijven op maat kunnen maken voor de eigen situatie.

Deze bijeenkomst zal later dit jaar nogmaals georganiseerd worden. Informatie hierover verschijnt op de website www.bionextcollege.nl. Heeft u vragen over dit onderwerp? Dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van VBP via: paulien@vbpbiologisch.nl of 030 2339982.

Bron: Bionext

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven