Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecoplan app toont alle duurzame adressen in Gent

Sinds 30 juni 2014 is het Ecoplan Gent beschikbaar voor smartphones. Het Ecoplan wijst je de weg naar Gentse winkels, restaurants en dienstverleners die een centrale plaats toekennen aan fairtrade of biologische producten, recuperatiemateriaal of producten uit eigen streek. Maar ook naar alles wat met ecologie of sociale tewerkstelling te maken heeft. Handig voor alle Gentenaars en alle bezoekers die naar Gent komen.

Het papieren Ecoplan Gent werd in maart 2006 gelanceerd. Gent was de eerste stad in Vlaanderen met een Ecoplan. Op 10 juni 2013 kwam het vernieuwde Ecoplan uit. Op een jaar tijd zijn 120.000 exemplaren verdeeld in de meer dan 200 Gentse ecopunten. De sterke vraag toont het belang van een gids met de duurzaamste adressen in Gent.Gent is nu ook de eerste stad met een handige mobiele applicatie die je de weg wijst naar de duurzaamste adressen. De applicatie is beschikbaar voor Android smartphones en te downloaden via www.krt.be/ecoplan. Gebruikers van andere besturingssystemen (Apple, Windows, Symbian) kunnen het Ecoplan ook mobiel gebruiken via de website gent.ecoplan.be. Hiervoor is wel een actieve internetverbinding nodig. Voor Gentenaars die geen smartphone gebruiken is nog een duizendtal gedrukte Ecoplannen beschikbaar in de Oxfam Wereldwinkels en het Vredeshuis Gent (Sint-Margrietstraat 9).

Alle duurzame Gentse adressen op je smartphone

Het Ecoplan geeft een overzicht van de winkels, restaurants en dienstverleners in Gent die bewust en consequent kiezen voor een respectvolle omgang met mens en planeet: handelaars en ondernemers die een centrale plaats toekennen aan fairtrade of biologische producten, recuperatiemateriaal of producten uit eigen streek, ecologie, vegetarisch eten, sociale tewerkstelling… Op die manier maakt het Ecoplan Gent je wegwijs in het grote aanbod aan de meest duurzame adressen in Gent. Wie wil vindt nu voor alles wat hij nodig heeft een duurzaam alternatief. Je smartphone brengt je er heen.

Gent blijft pionieren op het vlak van duurzame consumptie. In maart 2006 gaf Gent, als eerste stad in Vlaanderen, een Ecoplan uit. Het was meteen een groot succes. De vernieuwde uitgave van het Ecoplan Gent werd in juni 2013 gepubliceerd en op 120.000 exemplaren verdeeld. Een jaar later zijn zo goed als alle gedrukte plannen verdeeld. Voor elke 2 Gentenaars werd 1 plan verdeeld.

Begin juli brachten Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum, JNM, Netwerk Bewust Verbruiken, EVA, Noord-Zuidsamenwerking Stad Gent en Handelsreizigers in Ideeën een update van de adressen uit, die onmiddellijk ook digitaal beschikbaar was. Deze eerste Ecoplan app is beschikbaar voor Android smartphones. Eenmaal geïnstalleerd werkt de app ook prima zonder internetverbinding. Updates verlopen via wifi-connectie, tenzij de gebruiker dit anders instelt. Gebruikers kunnen zoeken op labels (fairtrade, bio, ecovriendelijk, vegetarisch, …) of op categorie (kledijwinkel, bio-voedingswinkel, restaurant, …). Met de gps-functie ingeschakeld toont de applicatie ook de meest dichtbij zijnde adressen.
Publicatiedatum: