"Mooie aanvulling op onze winkels"

Estafette breidt bezorgdienst op eigen tempo verder uit

Tholen - Bij de Estafette Bezorgdienst kan men net als in de biologische eetwinkels van Estafette terecht voor alle biologische boodschappen. "De bezorgdienst is een mooie aanvulling op onze winkels", vertelt Merle Koomans van den Dries van Estafette Odin. "We hebben er bewust voor gekozen om de producten bij de klanten te bezorgen, in plaats van de winkels als afhaalpunt te laten fungeren. Hierdoor heeft de bezorgdienst echt meerwaarde en kunnen we hiermee een breder gebied bereiken dan met onze winkels."

Ze geeft aan dat Estafette Odin de Bezorgdienst rustig op wil bouwen. De bezorgdienst is eerst in Breda getest. "We hebben het concept inmiddels al wat breder opgezet. Zo zijn de bezorgroutes uitgebreid met de regio's Den Bosch, Tilburg en Amersfoort." Niet in al deze regio's is ook een Estafette-winkel te vinden. "Zeker als het gaat om het trekken van klanten is het uiteraard makkelijker als er een winkel in de buurt zit. Wel hebben we in Den Bosch al gemerkt dat we met promotie-acties de nodige aandacht kunnen trekken. En we merken nu al dat er herhalingsaankopen worden gedaan. Dat is een goed teken."


Zo gaat dat met een bestelling: koelvers in een koelbox, de rest in een krat…

Merle erkent dat de bezorgdienst qua logistiek zeker wat uitdagingen met zich meebrengt. "Daarom zijn we rustig begonnen met een aantal bezorgroutes. Als een klant bijvoorbeeld aangeeft van zes tot acht 's avonds thuis te zijn, moeten we ons daar ook aan houden. Op verzoek leveren we de bestellingen bij de buren af. De producten worden verpakt in kratten en koelboxen."

Ze benadrukt dat Estafette Odin de Bezorgdienst vooral ziet als een extra service. "Het is ideaal voor mensen waarvan de werktijden niet aansluiten op de openingstijden van onze winkels. Voor hen is het ook handig dat we de boodschappen op het werk kunnen bezorgen."

Ledenvoordeel

Net als in een aantal Estafette-winkels is het voor leden van de Coöperatie Odin ook in de Estafette Bezorgdienst mogelijk om boodschappen met ledenvoordeel te doen. Bij de producten staan twee prijzen: de normale prijs en een tweede, lagere prijs, voor leden. Wie lid wordt van de Odin-coöperatie en een maandelijkse bijdrage doet in de basiskosten van de winkel, betaalt bij het afrekenen ledenprijzen.

Voor meer informatie:

Merle Koomans van den Dries
Estafette Bezorgdienst
m.koomans@estafette.org
www.estafettebezorgdienst.nl 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.