Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Openbare veldbijeenkomst Flevoland: 30 juni

Op maandagavond 30 juni is er in Flevoland vanuit het kennisnetwerk biologische landbouw een veldbijeenkomst gepland. Deze avond is interessant voor alle biologische akkerbouwers en wellicht ook voor telers die omschakeling naar biologische landbouw overwegen. Voor alle telers die interesse hebben om lid te worden van het kennisnetwerk biologische landbouw is deze avond openbaar georganiseerd.

De bijeenkomst begint om 19:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Thema

De avond zal uit twee delen bestaan:
De bijeenkomst begint op de Broekemahoeve waar rassenvergelijkingen liggen van zomertarwe, pompoen, aardappel en quinoa. Vooral in dit moeilijke teeltjaar zijn de verschillen goed zichtbaar. Voor de zomertarwe zal Anja Hoorweg van Agrifirm een korte toelichting verzorgen, pompoen en CA door Kees van Wijk (PPO) en quinoa door Christoffel den Herder.

Aansluitend gaan alle deelnemers per auto naar biologisch akkerbouwer Jan van Diepen. Hier doen ze een veldbezoek aan aardappelen, spinazie, peen, suikermaïs en eventueel zaaiui en plantsjalotten.

Het schema is vrij strak, vanwege de twee locaties, daarom begint de bijeenkomst op tijd (19:00 uur) en de organisatoren hopen dan uiterlijk om 22:00 uur echt te stoppen.

Adres:
1. Broekemahoeve, PPO Lelystad, Elandweg 84, 8219 PJ Lelystad
2. J. van Diepen, Wisentweg 26, 8251 PC, Dronten

Voor vragen over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen via Christoffel den Herder van DLV Plant: c.denherder@dlvplant.nl of 06 12155131. Gaarne aanmelden van te voren in verband met koffie/fris.
Publicatiedatum: