Nieuw: Odylique verzorgingsproducten met kokosolie in de hoofdrol

Kokos is hot. Kokosmelk of kokoswater als verfrissend drankje, maar vooral kokosolie krijgt steeds meer aandacht, en terecht. Kokosolie is een onmisbaar en waardevol ingrediënt geworden bij huid- en haarverzorging. Oké, het gaat hier niet over pepetiden, AHA's of stamcellen maar dat betekent niet dat de meest eenvoudige, pure natuurlijke extracten geen mirakels kunnen verrichten.
 
De oorsprong van het gebruik van kokosolie voor gezondheid & beauty ligt in de tropen, de natuurlijke habitat van de kokospalm. In Sri Lanka en de Filippijnen gebruiken vrouwen sinds oudsher dagelijks kokosolie voor de verzorging van hun huid die er ondanks de zon stralend uitziet.
 
De kokosnoot levert een heerlijke basisolie voor zomerse verzorgingsproducten. Tijdens deze warmere periode verbetert de circulatie en celhernieuwing van de huid en door de toegenomen activiteit van zelf-hydratering en regeneratie, heeft de huid nood aan lichtere verzorgende oliën zoals zonnebloem, jojoba en natuurlijk... kokos.

Kokosolie bevat een breed spectrum vetzuren die de huidcellen beschermen en een positieve invloed hebben op de huidelasticiteit. De in de olie aanwezige antioxidanten (inclusief vitamine E, polyfenolen en fytosterolen) versterken de eliminatie van vrije radicalen en ondersteunen de strijd tegen vroegtijdige veroudering van de huid.

In vergelijking tot andere plantaardige oliën heeft kokosolie een unieke eigenschap: studies toonden aan dat één van de voornaamste bestanddelen: laurinezuur (middellange keten verzadigd vetzuur) helpt bij huidproblemen zoals acné en eczeem en dit dankzij de antibacteriële en hydraterende werking. Klanten getuigden zelfs dat het gebruik van 'Coconut Candy Scrub' hun problemen met eczeem verlichtte.
 

Odylique producten met kokosolie in de hoofdrol

Coconut Candy Scrub
Om de huid van het lichaam in alle zachtheid te exfoliëren. Enkel de geur alleen al doet je wegdromen naar tropische oorden. Ruikt niet alleen heerlijk, is ook 100% eetbaar! Maar... enkel calorie-vrij als je aan de verleiding kan weerstaan en het niet opeet maar aanbrengt op je lichaam.

VP 30,50 euro / 150 gram
 


Kokosolie is niet alleen goed voor onze huid maar het is ook ideaal voor haarverzorging. Er is niets beter voor een mooie glans en soepelheid dan haarverzorging op basis van kokosolie. Uit studies blijkt dat kokosolie de haarschacht kan binnendringen en proteïne verlies kan reduceren.

Gentle Herb Shampoo
Door de toevoeging van biologische kokosolie zijn onze shampoos niet alleen fantastische reinigers maar ook 2-in-1 shampoo & conditioner. Geschikt voor heel gevoelige hoofdhuid. Laat enkele minuten intrekken om de kokosolie en biodynamische kruiden te laten inwerken en hun werk te doen.

Gold award winnaar!
 
VP 14,75 euro/200 ml
 


Zoals bij alle ingrediënten is de kwaliteit van essentieel belang. Om ten volle te kunnen genieten van de vitamines en weldaden van deze super olie, is het daarom van belang te kiezen voor producten die enkel biologische olie bevatten die niet chemisch geraffineerd werd.
 
Odylique by Essential Care is een 100% natuurlijk hypoallergeen gamma verzorgingsproducten uit Engeland. De producten zijn vrij van allergenen, parabenen, petrochemicaliën en sulfaten en zijn geschikt voor de meest gevoelige huid. De collectie werd gecertificeerd door de Soil Association.

Voor meer informatie: www.bioreine.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven