Moties rond nieuwe biologische wetgeving verworpen

Op 4 juni spraken Tweede Kamerleden met staatssecretaris Dijksma over het voorstel van de Europese Commissie voor nieuwe wetgeving in de biologische landbouw. Geïnspireerd en geïnformeerd door de gesprekken met Bionext, het Biohuis en de LTO, stelden zij de staatssecretaris vragen over haar houding in de komende vergaderingen in Brussel over de nieuwe verordening. De staatssecretaris gaf aan dat ze de onderhandelingen kritisch zal volgen.

Met de wensen van de sector in hun achterhoofd, dienden de Partij voor de Dieren en de SP in totaal 6 moties in. De moties moesten het onderhandelingsmandaat van de staatssecretaris nog wat duidelijker vaststellen en haar ertoe aanzetten met de sector een stappenplan op te stellen om de biologische productie verder te ontwikkelen. De moties zijn helaas verworpen of niet in stemming gebracht.

Hoewel we nu een extra stok achter de deur missen, vertrouwt Bionext er op dat de staatssecretaris haar kritische houding over het voorstel voor een nieuwe verordening zal handhaven. De biologische sector is weliswaar voorstander van de uitgangspunten op basis waarvan de Europese Commissie de vernieuwing heeft ingezet, maar is er vast van overtuigd dat het huidige voorstel niet goed is.

Bron: Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven