Schrijfster vilt konijn dat aan haar bio-peterselie knaagt

De Britse schrijfster Jeanette Winterson heeft nogal wat stof doen opwaaien op twitter. De schrijfster postte een foto op Twitter van een gevild konijn, met het bijschrift 'Rabbit ate my parsley. I am eating my rabbit' (oftewel: "Het konijn at mijn peterselie op, dus eet ik nu het konijn op."). Ze liet op twitter zien hoe ze het konijn gevangen, gedood en gekookt heeft. En de ingewanden voerde ze aan haar kat. Ook daarvan plaatste ze een foto op haar twitteraccount. Haar foto's zijn inmiddels al honderden keren 'geretweet' en ze wordt overladen met reacties.

Winterson is een groot voorstander van biologisch eten en heeft zelfs een eigen natuurvoedingswinkel, volgens Channel 4. Ze teelt dus ook biologische groenten in haar tuin. En het lijkt er op dat de konijnen die daar rondlopen een doorn in het oog zijn, omdat ze aan haar groenten en kruiden knagen.

Ze gaf ook nog wat extra toelichting: "Ik vang konijnen in kooien. Dit is een heel humane methode. De konijnen zien er weliswaar schattig uit, maar de eco-balans is niet op orde dit jaar." Ze staat helemaal achter haar actie: "Op ongedierteniveau moeten konijnen worden geruimd. Dit jaar is het een plaag op het platteland. Konijnen worden verkocht. Waarom zou je niet eten wat je vangt?"

Klik hier voor het twitteraccount van Jeanette Winterson.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven