Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stoerste Bio Boerin van Nederland: Hilde Jansen

De biologische druiventeler Hilde Jansen van boerderij Nieuw Tuinzight in Den Hoorn, Zuid Holland, is vandaag (12 juni 2014) uitgeroepen tot Stoerste Bio Boerin van Nederland. De prijs, een biologisch verrassingspakket, werd uitgereikt door burgemeester Rodenburg van de Gemeente Midden-Delfland. De verkiezing is een initiatief van Bionext, ketenorganisatie voor biologische voeding en landbouw.
 
Tussen 8 april en 8 juni hebben bijna 14.000 mensen de website van de verkiezing bezocht. Negen stoere kandidaten streden om de titel: boerinnen uit de biologische groenteteelt, de biologische veehouderij en de biologische fruitteelt.
 
Winnares Hilde: "Het stoerste vind ik dat ik altijd boer of tuinder heb willen zijn en nu al zo'n 35 jaar tuinder ben! Gewoon lekker in de grond telen én bovenal bio-dynamisch. Iets wat ik heel graag wilde en waar ik trots op ben dat ik dit heb kunnen waarmaken."
 

Links: Hilde (links) met burgemeester Arnoud Rodenburg en Miriam van Bree, projectleider van Bionext.

Ook de burgemeester van Gemeente Midden-Delfland, Arnoud Rodenburg, is erg trots: "Hilde is mijn favoriete druivenkoningin en nu ook Stoerste Bio Boerin van Nederland. Zij heeft een bijzondere gedrevenheid voor haar druiven en is een parel in onze gemeente."

Hilde is niet alleen biologische druiventeler, maar organiseert ook elk jaar een Streekmarkt, staat regelmatig op markten in de regio en maakt deel uit van een studiegroep met bio-dynamische boeren. Ook organiseert zij uitstapjes en rondleidingen op haar eigen druivenkwekerij. Kortom, een gedreven ondernemer die de titel van Stoerste Bio Boerin zeker verdient.
 
Met de verkiezing voor Stoerste Bio Boerin wil Bionext bewustwording creëren bij het grote publiek, want voor het werken in de biologische landbouw is er heel veel vakmanschap vereist. Behalve voor voedsel, zorgt een biologische boer namelijk ook voor het milieu, dierenwelzijn en de natuur.
 
De verkiezing van de Stoerste Bio Boerin is georganiseerd in aanloop naar het Lekker naar de Boer-weekend dat op 21 en 22 juni plaatsvindt. Wie Hilde Jansen of een van de andere stoere biologische boeren en tuinders aan het werk wil zien, kan in dat weekend terecht bij ruim 160 boerderijen. Er zijn rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen en allerlei (kinder)activiteiten. Het overzicht met deelnemers staat op www.lekkernaardeboer.nl. Lekker naar de Boer is onderdeel van de promotiecampagne Biologisch,lekker natuurlijk. Deze campagne wordt gefinancierd met steun van de Europese Unie.

Klik hier voor meer informatie over Nieuw Tuinzight.
Publicatiedatum: