Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aantal deelnemers ZeroPlasticWeek meer dan verdubbeld

Het aantal deelnemers aan de ZeroPlasticWeek is in twee weken tijd meer dan verdubbeld. Voor de derde editie, die plaatsvindt van 9 tot en met 15 juni, hebben zich inmiddels al meer dan 5.000 deelnemers aangemeld. Tijdens de ZeroPlasticWeek kopen deelnemers een week lang geen nieuw plastic. Volgens Vera Aarden, medeoprichtster van het initiatief, zijn mensen zich meer bewust van het probleem dat plastic oplevert: "Als de oceaan door het vele plastic afval verandert in een plastic soup, dan hebben niet alleen zeedieren en vogels daar last van. Het heeft ook gevolgen voor de mensheid, die vervolgens deze vergiftigde dieren weer consumeert."

ZeroPlasticWeek vindt niet alleen op Facebook en in huishoudens plaats. Er staan verschillende evenementen op de agenda, zoals Wereld Oceaan Dag op 8 juni in Scheveningen. De week wordt feestelijk ingeluid met inspirerende sprekers, stands, leuke workshops voor kinderen van 10 tot 100 jaar en een gratis proefduik voor de bezoekers.

Tijdens de week wordt ook een recordpoging gedaan. De Plastic Soup Surfer, Merijn Tinga, gaat op een surfboard gemaakt van plastic afval uit de Noordzee langs de hele Nederlandse kust surfen. Een expeditie van ruim 500 kilometer. van Oostende in Belgiƫ naar Borkum in Duitsland. Hiermee vraagt hij aandacht voor het probleem van de plastic soup.

Daarnaast zijn er nog vele andere ZeroPlastic activiteiten die op diverse plaatsen in Nederland plaatsvinden. Bijvoorbeeld de ZeroPlastic Picknick, verschillende workshops en clean-ups. De agenda is te vinden op www.zeroplasticweek.org.

Aanmelden kan nog: via [email protected] en via de Facebookpagina.
Publicatiedatum: