Roetz Bikes wint Hart-Hoofdprijs 2014

Fietsenproducent Roetz Bikes is uitgeroepen tot winnaar van de Hart-Hoofdprijs 2014. Deze publieksprijs van €10.000 is dit jaar voor de vierde keer toegekend aan de meest vernieuwende en inspirerende duurzame ondernemer. Roetz Bikes wil het bedrag gebruiken om zo dicht mogelijk bij een 100 procent gerecyclede fiets te komen. Dit percentage is momenteel al zo'n 70 procent.

Om het doel van een volledig gerecyclede fiets te bereiken, maakten de twee ondernemers na de uitreiking bekend dat ze oude fietsen uit Amsterdamse grachten gaan dreggen. Hiervoor zouden ze graag met de gemeente willen samen werken.Roetz Bikes was genomineerd omdat het de 'waarde' van mens en materiaal op een bijzondere manier benut: in sociale werkplaatsen worden stijlvolle, kwalitatief hoogwaardige fietsen geproduceerd met gebruik van afgedankte fietsframes en verrassende, natuurlijke materialen. In een speciaal voor de Hart-Hoofdprijs geproduceerde korte film (1'12") vertelt Tiemen ter Hoeven van Roetz Bikes over de drijfveren.


Spannende strijd

De belangstelling voor de vierde Hart-Hoofprijs was groot. Er zijn maar liefst 22.567 stemmen uitgebracht via www.triodos.nl/hart-hoofdprijs op een van de kandidaten. Elke genomineerde vertelt hier in een korte video over zijn of haar initiatief. De video's zijn in totaal 40.128 keer bekeken. Bijna alle genomineerden kregen veel bijval; het aantal stemmen in de top drie ging bovendien een tijd lang gelijk op. Daardoor bleef het tot op het laatst spannend wie verkozen zou worden. Uiteindelijk wist Roetz Bikes de Hart-Hoofdprijs met een verschil van een paar honderd stemmen te winnen.

Over de prijs

De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs die in 2011 is ingesteld door Triodos Bank. De bank wil er de aandacht mee vestigen op ondernemers die gezien kunnen worden als duurzame koplopers in hun sector - en andere ondernemers met deze succesverhalen stimuleren. De prijs is vernoemd naar Triodos' pay off 'Volg je Hart - Gebruik je Hoofd', waarmee de bank duidelijk wil maken dat financieel en maatschappelijk rendement in haar optiek niet tegenover elkaar staan, maar elkaar juist kunnen versterken.

De Hart-Hoofdprijs 2014 is dinsdagavond 20 mei tijdens een speciale bijeenkomst voor ondernemers in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam uitgereikt door Daniël Povel, directeur Zakelijke Relaties van Triodos Bank Nederland. Alle genomineerde ondernemers zijn gefinancierd door Triodos Bank.

Bekijk hieronder de compilatievideo met daarin de andere genomineerden:


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven