BD-kaasboerderij Doornvoort opent 31 mei

Kaasboerderij Doornvoort aan de Langbroekerweg 15 in Doorn zal op zaterdag 31 mei opnieuw de deuren openen. De kaasboerderij en winkel zijn enkele jaren gesloten geweest en worden nu weer in gebruik genomen door Lievegoed antroposofische zorg.

Doornvoort wordt een zorgboerderij. Dat betekent dat de kaas niet alleen met zorg gemaakt wordt, maar ook vanuit de zorg. Cli├źnten van Lievegoed komen op de kaasboerderij werken, als onderdeel van hun behandeling of begeleiding. Lievegoed doet dit uit overtuiging dat zinvol en creatief bezig zijn in de tuin of op het land bijdraagt aan hun herstel en ontwikkeling.


Kaasboerderij Doornvoort.

Boerderijwinkel

Op Doornvoort zal de ambacht van kaasmaken voortgezet worden. De biologisch-dynamische kazen liggen te rijpen op de planken: pittig, zacht, met kruiden. In de bijbehorende boerderijwinkel zullen de kazen verkocht worden en daarnaast andere verse zuivel als melk en karnemelk. De melk is afkomstig van zorgboerderij De Hondspol in Driebergen. In de winkel van Doornvoort zal ook ook biologische groenten en vlees van andere Lievegoed-boerderijen verkrijgbaar zijn.

Openingsfeest

Het openingsfeest zal dus op zaterdag 31 mei plaatsvinden, van 10:00 tot 16:00 uur. Met boerenmarkt, kaasproeven en rondleidingen. Om 11:00 snijdt burgemeester Naafs de eerste graskaas aan.

Voor meer informatie: www.lievegoed.nl/doornvoort

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven