"Investeren in bio-voedingsmiddelen loont voor gezondheidswinkels"

Ruim 3.000 bio-producten bij Unipharma

Tholen - Unipharma is een in Middelburg gevestigde groothandel en retailorganisatie voor drogist en apotheek. Het aanbod biologische producten is de afgelopen jaren fors toegenomen. "Het bio-assortiment bestaat inmiddels uit ruim 3.000 producten. En zo'n 800 tot 900 glutenvrije producten. In totaal hebben we 43.000 producten in ons assortiment", zo geeft General Manager Jacco van Liere aan.

De activiteiten van Unipharma zijn verdeeld over vier takken. Unipharma is groothandel voor drogisterijen, gezondheidswinkels en apotheken. Ook levert de groothandel aan de retail en is Unipharma druk met de exclusieve distributie van verschillende merken. Verder is Unipharma actief als logistiek dienstverlener voor webshops. "Deze fulfilment activiteiten kunnen we uiteraard ook verrichten voor webwinkels met biologische producten."


Jacco van Liere.

Exclusieve distributie

Het assortiment van Unipharma varieert van geneesmiddelen tot allerlei functionele voedingsmiddelen, waaronder biologische voeding, cosmetica en voedingssupplementen. Ook verzorgt Unipharma dus de exclusieve distributie voor verschillende merken. "Dit doen we bijvoorbeeld voor Rabenhorst, producent van biologische vruchtensappen. Zij hebben een tijdje terug drie biologische superfoodsappen geïntroduceerd."Unipharma is ook exclusieve distributeur van het Franse merk Les Recettes de Céliane. Dit is een serie glutenvrije biologische producten, variërend van koeken tot spaghetti en van cake tot ciabatta's. "Deze specialistische producten verkopen we bewust enkel via een aantal geselecteerde winkels en niet via de supermarkt", aldus Jacco.

Unipharma focust zich met name op het beleveren van gezondheidswinkels. Deze winkels nemen steeds meer biologische producten in hun assortiment op. "Dat is met name het gevolg van de toenemende vraag naar voedingsproducten in de gezondheidswinkels. Dit zijn echt producten waarvoor mensen dagelijks naar zo'n winkel komen. Daardoor loont het om te investeren in voedingsartikelen en daarbij geven winkeliers de voorkeur aan biologische producten."Volgens Jacco groeit vooral de vraag naar functionele biologische voedingsmiddelen. "We komen van oudsher uit de wat hardere wereld van de geneesmiddelen, daarom is het leuk om ook andere takken van sport te verkennen. Dagelijks breiden we het bio-aanbod uit."
 
Voor meer informatie:

Annemieke Wondegem
Unipharma
Ramsburgerweg 2-12
4332 SG Middelburg
0118 434400
a.wondergem@unipharma.nl
www.unipharma.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven