Rianne van Doorn, Willem&Drees:

"Biologische asperge is echt een seizoensproduct voor liefhebbers"

Tholen - Willem&Drees, gestart in 2009, levert inmiddels lokale groenten en fruit aan zo'n 200 supermarkten in Nederland. Vanaf de start zijn de groenten die Willem&Drees aan de supermarkten levert biologisch geteeld. Op enkele uitzonderingen na, zoals boeren die biologisch zijn in omschakeling of te klein zijn om officiële certificering te halen", zo licht Rianne van Doorn van Willem&Drees toe.

Willem&Drees heeft een strenge selectie voor zijn boeren. Duurzaamheid en kwaliteit moet hoog in het vaandel staan. "Dit zorgt soms voor onduidelijkheid bij de klant, maar Willem&Drees hoopt dat de klant Willem&Drees als keurmerk ziet. Dat ze weten: groente en fruit van dit bedrijf is altijd met zorg geteeld. Willem&Drees wil juist de kleinere boeren steunen, vandaar dat we dit beleid houden."


Biologische telers Simon en Titus Galema uit Marknesse leveren nu ook biologische asperges aan Willem&Drees.

Asperges

De asperges van Willem&Drees, die in de supermarkt te vinden zijn, zijn van Skal-gecertificeerde telers afkomstig. Rianne vertelt dat het seizoen net als in de conventionele markt ook voor de biologische asperges dit jaar vroeg van start is gegaan. Volgens haar verliep de start van het seizoen echter niet anders dan andere jaren. "Over het algemeen start het aspergeseizoen rustig. Ik betwijfel of het vervroegen van het seizoen meer vraag op kan leveren. Aan het begin van het seizoen weten vooral de echte liefhebbers de asperges te vinden. En zij hebben ook een flink bedrag over voor de eerste biologische asperges. Aan de start van het seizoen lagen onze bio-asperges namelijk nog voor gemiddeld 11,99 euro per pond in het supermarktschap. Een deel van de supermarktondernemers besluit om zodra het seizoen van start gaat al biologische asperges te bestellen. We merken echter dat er ook een groep is die even twee weken wacht, zodat ze de asperges tegen een lagere prijs in de winkel kunnen leggen."
 Rianne erkent dat de asperge een bijzonder product is. "Het mooie aan dit typische seizoensproduct is dat je vraag creëert omdat het product niet altijd beschikbaar is. De echte fans kunnen niet wachten tot de aftrap van het aspergeseizoen. De biologische asperge is echt een seizoensproduct voor de liefhebbers."
 
Voor meer informatie: Rianne@willemendrees.nl, www.willemendrees.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.