De foundation van koffiebranderij Peeze zet zich sinds 2010 actief in voor de Arnhemse Weekendschool en een koffieproject voor de Fero coöperatie in Ethiopië. Dit land is de bakermat van koffie, waar Peeze veel van haar koffiebonen inkoopt. Na de introductie van de eigen Fairtrade theelijn 'Communitea' begin dit jaar, wil de brander ook in theeland Sri Lanka een project starten. Hiermee streven ze een goede balans na tussen het produceren van haar producten en de leefomstandigheden van de lokale bevolking.
Het vermogen van de Foundation wordt door koffiebranderij Peeze geheel zelfstandig opgebouwd. Door het drinken van de koffie en straks ook de thee wordt direct een bijdrage geleverd aan één van de projecten (het merendeel ervan is biologisch).
Eind mei reist een gezelschap af naar Sri Lanka om de eerste gesprekken te voeren voor het nieuwe project dat gezamenlijk met twee andere partner foundations zal worden opgezet.
Volg de Peeze Foundation via de Reisblog Sri Lanka op www.peezefoundation.nl.
Voor meer informatie: Jenny Berenpas
Abonneren
Vacatures
Peeze Foundation start theeproject in Sri Lanka
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-19 Domein Hof te Dieren in 'Langs de IJssel' met Huub Stapel
- 2023-09-15 Best of Both Worlds: Deense klassieker met Nederlandse twist
- 2023-09-14 Yogi Tea vanaf oktober ook in het supermarktschap
- 2023-09-08 Meer statiegeldapparaten nodig, inzameling 'ronduit teleurstellend'
- 2023-09-07 "Overwegen serieus om deze smaak aan ons assortiment toe te voegen"
- 2023-09-05 Standard Investment neemt Spaanse producent Drink6 over
- 2023-09-01 Nieuwe eisen voor wijnetiketten
- 2023-08-29 Neleman sluit winkels in Amsterdam en Utrecht
- 2023-07-21 "Dit merk laat zien welke impact het verbreken van neokoloniale ketenen kan hebben"
- 2023-07-20 Deense biologische 'sparkling tea' maakt entree in Nederland en België
- 2023-07-17 "De Amerikaanse markt wordt steeds belangrijker voor ons"
- 2023-07-14 Grote belangstelling voor failliete stadsbrouwerij De Leckere
- 2023-07-14 Nieuwe Bio Goud wordt op traditionele wijze gebrouwen
- 2023-07-12 "Nederlanders drinken vaker alcoholvrij, biologisch en uit Europa"
- 2023-07-06 Nieuwe bio-koffiesmaak: De Doorzetter
- 2023-07-04 Tijdwinst dankzij premixed bio-cocktails
- 2023-07-03 Odin diksappen terug van weggeweest
- 2023-07-03 Wat is het geluid van Neleman?
- 2023-06-29 Colruyt Group start met Belgische biologische wijnbouw
- 2023-06-27 Nieuwe biologische ready to drink sparkling frisdrank