Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Call voor Groene Veredeling opengesteld

Sinds half april is voor de sector uitgangsmateriaal de Call 'Better plants for new Demands' opengesteld. Zie deze pagina. Binnen deze Call kunnen ook voorstellen worden ingediend voor Groene Veredeling. Het onderzoeksprogramma Groene Veredeling is gericht op het stimuleren van veredelingsonderzoek waarmee een bijdrage geleverd wordt aan een verdere verduurzaming van de land- en tuinbouw.

Het programma richt zich op onderzoek voor de veredeling voor low input land- en tuinbouw, met andere woorden veredeling van rassen die minder afhankelijk zijn van gewasbeschermingsmiddelen of hoge mestgiften en beter aangepast zijn aan veranderende klimaatomstandigheden. De resultaten uit het onderzoek moeten toepasbaar gemaakt kunnen worden voor ontwikkeling van rassen voor zowel de gangbare als de biologische landbouw. Voorstellen kunnen tot 15 september worden ingediend.



Voor meer informatie: Raaijmakers@bionext.nl

Bron: Bionext

Publicatiedatum: