Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bionext boekt bescheiden positief resultaat in 2013

Bionext heeft de afgelopen week het jaarverslag 2013 uitgebracht. Hierin wordt uiteraard ook aandacht geschonken aan de financiën: Stichting Bionext, als onafhankelijke ketenorganisatie voor de biologische en duurzame sector, heeft in 2013 net als in 2012 een zeer bescheiden positief resultaat geboekt van 4.445 euro, op een gerealiseerde begroting van bijna 1,5 miljoen euro.

Ondanks de druk op enkele consumentenprojecten is de omzet ten opzichte van 2012 slechts 38.700 euro gedaald. Door de continuering van de financiering vanuit alle ketenschakels (telers, handel/verwerking en winkels) en het van start gaan van een aantal nieuwe projecten en promoties zijn de inkomsten grotendeels op peil gebleven.


Het team van Bionext.

De projectkosten zijn ten opzichte van 2012 gelijk gebleven, de overige stichtingslasten (onder andere personeelskosten en overige kosten) zijn ten opzichte van 2012 verder verlaagd.

Vooral de personeelskosten zijn weer verder afgenomen, de overige kosten zijn gelijk gebleven terwijl er toch geïnvesteerd is in een geheel vernieuwde website.

Eind 2013 is er geïnvesteerd in een update van de CRM database en een cloud werkomgeving. Beide zijn begin 2014 live gegaan.

Met de continuering van de algemene financiering vanuit ketenpartijen, met ook in 2014 weer een bijdrage van de overheid en uitbreiding van de projectfinanciering zoals de organisatie van de Bio beurs 2015 en de start van een nieuw consumentenproject, is de begroting voor het komend jaar op orde en wordt een aanzienlijke verbetering van het positief nettoresultaat verwacht.

Klik hier voor het jaarverslag.
Publicatiedatum: