De Gulpener Bierbrouwerij heeft haar biologische bierrange uitgebreid met een nieuw type bier, Ur-Hop. Een speciaalbier met een uitgesproken hoppig karakter welke ontstaat door de brouwtechniek 'dryhopping'. Het is voor de eerste keer dat deze brouwtechniek in Nederland door een grotere speciaalbierbrouwerij wordt toegepast.

Vrijdag 9 mei heeft de Gulpener Bierbrouwerij tijdens het Food Film Festival in Amsterdam, waar zij sinds dit jaar hoofdsponsor van is, haar assortiment uitgebreid met een nieuw 100% biologisch bier, Gulpener Ur-Hop. Tijdens een bierproefworkshop onder leiding van Brouwmeester Jan Willem den Hartog hebben genodigden al kennis kunnen maken met dit smaakvolle bier.

De Gulpener Bierbrouwerij streeft continue naar kwaliteit en vernieuwing en wil de consument kennis laten maken met de puurheid en uitgesproken smaak van bier. Ur-Hop is een fris, hoppig, ongefilterd bier van lage gisting met een volle smaak en bitterheidsbeleving. Het bloemige en fruitige karakter is te danken aan de hopsoorten Hallertauer Tradition, Smaragd en Cascade. Het aroma van dit bijzondere speciaalbier ontstaat door het gebruik van deze drie hopsoorten en geeft het gevoel dat je midden in de bloeiende hoptuinen staat.

Dryhoppig

De brouwtechniek die voor Ur-Hop gehanteerd is heet dryhopping of, in gewoon Nederlands, drooghoppen. Een brouwtechniek waarbij de hop pas een week na het brouwproces wordt toegevoegd. Dit gebeurt meestal na de hoofgisting en voor de nagisting om het hoparoma te verhogen. Ur-Hop is het eerste Nederlandse bier waarbij deze techniek op een grootschaligere manier wordt toegepast.Door de fles eenmaal te draaien zorgt u ervoor dat de gist gelijkmatig verdeeld wordt, waardoor de smaak van het ongefilterde Ur-Hop optimaal tot zijn recht komt! Ur-Hop heeft een alcoholpercentage van 6% en is op z'n lekkerst bij een temperatuur van 8–10 °C.

De biologische bieren van de Gulpener Bierbrouwerij zijn allemaal klimaatneutraal gebrouwen en dragen het EKO-keurmerk. Er worden 100% biologische granen en hop gebruikt. Het water, dat door mergel gezuiverd wordt komt uit eigen bronnen.

Voor meer informatie: www.gulpener.nl