Zeilvrachtschip Tres Hombres met symbolische lading naar Amsterdam

's Werelds enige Trans-Atlantisch zeilend vrachtschip, de Tres Hombres, komt op vrijdag 9 mei aan in Amsterdam, met aan boord een selectie van vis- en zeewierproducten, geleverd uit Cornwall, Verenigd Koninkrijk. Deze speciale lading, gedragen door de kracht van de wind, bestaat uit een selectie van visconserven van het duurzame vismerk Fish4Ever en een scala van zeewierproducten van de Cornish Seaweed Company. Deze producten zijn bestemd voor de Goede Vissers viskraam op de biologische boerenmarkt op de 'Noordermarkt' in Amsterdam. Het is een symbolische actie van deze organisaties tegen de wereldwijde milieuvervuiling en klimaatverandering.

Op zaterdag 10 mei zal Charles Redfern van Fish4ever, bij de viskraam van de Goede Vissers op de Noordermarkt, de visconserven presenteren en het verhaal vertellen over de vis en hun emissievrije reis naar Nederland. Lucy Gilliam van het Slow Fish netwerk zal spreken over Cornish Zeewier en Fairtransport scheepvaart door de kracht van de wind. Er zal een scala van verschillende soorten duurzame visconserven te proeven en te koop zijn.Alle winst van deze samenwerking gaat naar het Slow Fish netwerk. Dit netwerk brengt lokale kleinschalige vissersgemeenschappen uit alle delen van de wereld bijeen. Slow Food en Slow Fish ondersteunen lokale vissers en bieden de faciliteiten om elkaar te ontmoeten, met elkaar over hun vak te spreken en ervaringen uit te wisselen in vele verschillende talen.

Symbolische actie Tres Hombres

Zeilschip Tres Hombres wordt beheerd door Fairtransport scheepvaart en biedt een directe lijn tussen vissers in Cornwall, Engeland en de Nederlandse vissers van GoedeVissers die de viskraam draaien op de Noordermarkt. Vervuiling en klimaatverandering zijn grote bedreigingen voor de gezondheid en de productiviteit van onze oceanen, en voor alle mensen die voor hun voedsel en levensonderhoud afhankelijk zijn van de zee. Het zeilend transport is een symbolische actie van de Tres Hombres, Fish4ever, Cornish Zeewier Company en GoedeVissers tegen deze verloedering. Energietransitie is dringend nodig voor de toekomst van de vis, de vissers en de consument over de hele wereld.

Fish4ever

Fish4ever biedt een breed scala van duurzaam gevangen vis, gevangen door kleine, lokale vissers uit verschillende landen. Deze vis wordt gevangen en verwerkt met de grootste zorg. Een mand vol met verschillende Fish4ever producten representeert een mand vol lokale visserijgemeenschappen.

Cornish Zeewier

De Cornish Seaweed Company oogst, verwerkt en verpakt op duurzame wijze verschillende Cornish zeewieren met behulp van traditionele middelen, door handmatig te oogsten en te verwerken in natuurlijke harmonie met de elementen. Zeewieren zijn één van de meest krachtige voedingsmiddelen op aarde. Zeewier bevat alle mineralen die het lichaam nodig heeft en bevat de hoogste aantallen vitaminen, mineralen en sporenelementen vergeleken met andere voedselgroepen. Zeewier is te gebruiken als een superfood, veganistisch verdikkingsmiddel en traditioneel ingrediënt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven