Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Willen consumenten de voedselkringloop laten zien"

Geertjes Hoeve volgt goede voorbeeld 't Geertje

Tholen - Biologische beleefboerderij Geertjes Hoeve in Haarzuilens opende vorige maand haar deuren. Geertjes Hoeve is geïnspireerd op boerderij 't Geertje in Zoeterwoude. "Mijn schoonouders verbinden daar op succesvolle wijze al sinds 1982 stad met platteland. Wij bouwen hier aan een soortgelijk concept. We willen consumenten op een laagdrempelige manier de voedselkringloop laten zien", vertelt Anne Kloek, die Geertjes Hoeve samen met haar vriend Rick van Rijn runt.



Anne en Rick kiezen heel bewust voor de biologische werkwijze. "We kunnen en willen niet anders. De manier van produceren is heel belangrijk en dit is hoe we zijn. Biologisch is voor ons echt een 'way of life', we waarderen het dat biologische boeren altijd nadenken over kringlopen."



De boerderij is nog volop in ontwikkeling, toch zijn de bezoekers nu al enthousiast. Anne: "In verband met de meivakantie zijn we momenteel van woensdag tot en met zondag geopend, in plaats van alleen in het weekend. Mensen reageren heel positief en we hebben al veel bezoekers mogen verwelkomen. Dat terwijl we nog volop aan het bouwen zijn. We hebben alleen de geiten, een draaimolen en de winkel. We moeten nog van alles opstarten, omdat we nog zoveel meer willen. Zo starten we binnen een aantal weken met kaas maken. We melken nu al twintig geiten in de kapschuur en de melk voeren we voorlopig nog enkel aan de lammetjes."



De boerderijwinkel is dus al open. "Hierin is het van begin af aan erg druk. We verkopen onder meer de zelfgemaakte kaas van 't Geertje." Anne vertelt dat de leuke reacties van bezoekers 'super stimulerend' werken. "Zo kwam er op Goede Vrijdag rond 15:30 uur een man met twee kindjes aangefietst. Een collega had hem getipt dat hij diezelfde dag nog naar onze boerderij moest gaan. Dat is erg gaaf om te horen. Een deel van de bezoekers uit de omgeving is al bekend met 't Geertje. Zij zijn blij dat ze nu op de fiets kunnen komen. Er zijn ook nu al mensen die wekelijks een bezoek aan onze boerderij brengen."



De komende tijd zullen Rick en Anne druk zijn met het omtoveren van de voormalige paardenstal tot restaurant. Het restaurant zal De Lage Hoeve gaan heten, vernoemd naar de boerderij die vroeger op het terrein gehuisvest was. "Het restaurant moet in de zomer openen. We zetten er nu wat vaart achter, want de eerste reservering staat al."

Voor meer informatie:

Anne Kloek
Geertjes Hoeve
Thematerweg 5
3455 SM Haarzuilens
06 42027653
anne@geertjeshoeve.nl
www.geertjeshoeve.nl
Twitter: @beleefboerderij