"Erg jammer, zoeken nu tussenoplossing"

Gemeente Enkhuizen houdt 'Groene Passage' tegen

Tholen - Natuurvoedingswinkel De Ahorn is uit zijn jasje gegroeid. Het pand aan de Westerstraat 154 in Enkhuizen is te klein. Ondernemers Barbara Baving en Amber Leenbeek zagen wel iets in een 'groene passage', naar goed voorbeeld uit Rotterdam. De plannen kunnen voorlopig echter de ijskast in, nu de gemeente geen toestemming geeft.

"We zijn al een tijdje op zoek naar een ander pand, omdat het huidige pand te klein is. Om inspiratie op te doen zijn we rond gaan kijken bij andere ondernemers. We raakten erg enthousiast na het bezoeken van De Groene Passage in Rotterdam", zo licht Amber toe. In dit 'groene winkelcentrum' zijn onder meer een biologisch restaurant en natuurvoedingswinkel gevestigd. Amber en Barbara zochten vervolgens contact met Gonnie Lubbers van Eethuis Vrienden. En in mei 2013 lanceerden zij hun gezamenlijke plan voor een soortgelijk initiatief in Enkhuizen.

In de zoektocht naar een geschikt pand, waar ook ruimte is voor het geven van lezingen, kwamen de dames uit bij de voormalige bowling aan de Paktuinen. De gemeente gooit nu echter roet in het eten door definitief geen toestemming te geven voor de vestiging van een natuurvoedingswinkel, biologisch restaurant en andere duurzame initiatieven in het betreffende pand. "Het belangrijkste argument van de gemeente is dat dit niet in het bestemmingsplan past. Zo mag detailhandel zich alleen in het winkelgebied vestigen. We begrijpen het standpunt wel, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het erg jammer is."Voor De Ahorn wordt nu naar een tussenoplossing gezocht. "We zijn bezig met een pand waar wel ruimte is voor lezingen en een sociale ontmoetingsplek. Dit zal echter slechts een tussenstop zijn." Amber geeft aan dat Gonnie in een lastige situatie zit. "Zij moet weer van voor af aan beginnen, aangezien ze in december 2013 al de deuren van haar biologische eethuis gesloten heeft, omdat ze er van overtuigd was dat dit initiatief kans van slagen had."

Voor meer informatie:

Amber Leenbeek
Natuurvoedingswinkel De Ahorn
Westerstraat 154
1601 AN Enkhuizen
0228 322419
deahorn@hotmail.nl
www.deahorn.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven