Vanbinnen natuurlijk wonen viert twintigjarig bestaan

Vanbinnen natuurlijk wonen aan de Mariniersweg 1 (in De Groene Passage) in Rotterdam-centrum bestaat twintig jaar en dit laten de eigenaren niet ongemerkt voorbij gaan. De feestelijke start is op zaterdag 3 mei. Vanaf die datum zijn er elke maand aantrekkelijke acties. Bovendien krijgt iedere klant bij besteding vanaf vijftig euro een cadeautje.

Wat destijds nog voorbehouden leek aan een kleine groep milieubewuste mensen, is twintig jaar later normaal en zelfs hip: je inzetten voor het behoud van de aarde en die keuze mee laten wegen bij je aankopen.
 


Marc van Remundt (architect) en Anieta Suiker hadden dit besef al toen zij in 1994 in de Dorpsstraat in Overschie de winkel begonnen. Hun initiatief kwam voort uit een verlangen een positieve bijdrage te willen leveren aan een gezond binnenklimaat. Met bedden en zitmeubelen die van natuurlijke grondstoffen en op milieuvriendelijke wijze zijn gemaakt en waar je heel prettig op kunt zitten of liggen, omdat ze je lichaam optimaal ondersteunen.

In 1997 konden zij hun winkel onderbrengen in De Groene Passage. Dit was het moment om het assortiment flink uit te breiden met onder meer natuurverven, meubelen, keukens en sfeervolle decoratiespullen voor het interieur.

Vanbinnen verkoopt design van topmerken als Varier en Team7 (meubels), Green Sleep (bedden), Capsicum (gordijnstoffen), Forbo (marmoleum), Moso (bamboe vloeren), Yumeko (bedtextiel), Cunera (sisal vloerbedekking), Tierrafino (leem en verf) en Aquamarijn (natuurverf). Het hout voor meubels en vloeren is gecontroleerd en afkomstig van Europese bossen, de verf is plantaardig en met een prettige geur.Een bezoek aan Vanbinnen is een feest voor de zintuigen: er is veel moois te zien, het ruikt er heerlijk naar natuurlijke materialen en de stoffen en het hout voelen aangenaam aan.

Op de beddenafdeling in het souterrain kan men in alle rust bedbodems, matrassen en kussens uitproberen. Men krijgt advies op maat. De medewerkers denken graag met klanten mee, ook als het om styling gaat. En ook een compleet interieurplan behoort tot de mogelijkheden.

Alles in de winkel heeft het label fair trade, wat inhoudt dat de artikelen onder mens- en milieuvriendelijke omstandigheden worden gemaakt en de (vaak kleine) producenten een eerlijke prijs krijgen. In 2007 is Vanbinnen bekroond met een WONEN IS award.

Actuele informatie over deze duurzame ecologische producten: www.vanbinnenonline.com, www.vanbinnen.com en op de facebookpagina Vanbinnen natuurlijk wonen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.