Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Joel Salatin meets Pure Graze
Joel Salatin geeft op 8 mei de aftrap van zijn meerdaagse bezoek aan Nederland op de Pure Graze-boerderij van Erik Heuvelink in Hengevelde (Overijssel). Als bedrijfssysteem is Pure Graze destijds ontwikkeld vanuit de inspiratie die Salatin daarvoor bood, en Heuvelink is heel gelukkig met de stap die hij hiervoor heeft gezet. Vooral het dynamische beheer van zijn weilanden, waarin het vee een rijk 'saladebuffet' van gras, klavers en kruiden krijgt voorgezet, heeft duidelijk positieve effecten op de bodem, de gezondheid van zijn dieren, en de biodiverseiteit.
Na een rondleiding ter plekke doet Salatin zijn verhaal over voedsel, kwaliteit en de relatie met de manier van produceren. Onder leiding van Sandra van Kampen, Urgenda's programmamanager voor Duurzaam Voedsel, gaat hij met aanwezigen in gesprek over mogelijkheden om dit soort systemen actief te ondersteunen, ook via de consumenten, hun keuzes voor bijzondere producten en strategiƫen als direct marketing. Daarna volgt een proeverij van Pure Graze-producten.