Zesde BIJendiner trekt 120 deelnemers

Het zesde BIJendiner op landgoed Op Hodenpijl in Schipluden was uitverkocht, met 120 mensen. Initiatiefneemster Deborah Post doet verslag:

BIJendiner - Superavond!
Ik heb na afloop vele reactie ontvangen: Een 'superavond', 'prachtig event', 'zeer inspirerend', enzovoorts. Zoveel leuke mensen met bijzondere verhalen waren bij elkaar om de aandacht te vestigen op de bij, vooral op wat we zelf kunnen doen.

Vanaf 16:30 uur werden rondleidingen gegeven langs de bijenkasten, over de Levende Buitenplaats van Op Hodenpijl. Ook langs de groentetuin en stal. Het diner in het biologische restaurant met groenten uit eigen kas en vlees uit eigen stal ontving lovende worden en onder grote belangstelling in de kerk is geluisterd naar het verhaal over de koe, de worm en de bij door Henk Wansink. Onder toezicht van een notaris is het BD-imkerfonds i.o. is gelanceerd en is een lokaal fonds het Rootz Bijenfonds opgericht.De actie van de avond was dat alle mensen een zaadmengsel mee naar huis kregen om 10m2 berm in te zaaien. 'Zet de maaidatum van jouw gemeente in je agenda en bescherm het stukje berm die dag, zet paaltjes eromheen met lint of ga er in staan.' Hiermee sloot Deborah Post van Rootz af en werd er een borrel van het huis opgenomen in het biologische restaurant.

Het Rootz Bijenfonds heeft 2 concrete projecten:

  1. Aanschaf bijenvolken en bijenkast (natuurbouwkast) op de Levende Buitenplaats, hier wordt de BIJles gegeven (kennismaken met imkeren op biologisch-dynamische manier)
  2. Realiseren van de HoneyHighway, te beginnen vanaf Op Hodenpijl. Het eerste traject, een strook van 700 meter langs de A4. Dit is een project met de Bloemzeespecialist en Sonja Copijn van Bij-en-Bedrijf.Mensen gingen naar huis met een Rootz Tap je appelsap! waarvan 5 euro in het BIJenfonds en volgend jaar voorafgaand aan het BIJendiner gaan deelnemers het 1e traject van de HoneyHighway, 700 meter berm langs de A4 inzaaien.

Onder de aanwezigen 10 duurzame start-ups van de TU Delft, vermogende ondernemers, boeren, imkers, bankiers, Erasmus Universiteit, landgoedbeheerders, bakkers, managers, tuinders, vogelaars, reclamemensen, journalisten.

Voor meer informatie: Deborah Post

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven