Minisymposium op 15 april

Genetische modificatie: vriend of vijand?

Dinsdag 15 april wordt in Het Trippenhuis (Kloveniersburgwal 29, Amsterdam) een minisymposium gehouden over genetische modificatie (13:30 tot 17:00 uur).

Dankzij genetische modificatie kan de groeiende wereldbevolking worden voorzien van voldoende, veilig en duurzaam geproduceerd voedsel en andere producten, claimen de voorstanders van de technologie. Tijdens dit minisymposium zal het gaan over de vraag hoe het nu echt zit met de voordelen van genetische modificatie. Uitgangspunt daarbij is het recente rapport Planting the future van de Europese academies van wetenschappen. Voertaal is Engels.

Met lezingen van David Lawlor, Rothamsted Research, Jos van der Meer, European Academies Science Advisory Council, Rudy Rabbinge, oud WUR, Dale Sanders, John Innes Centre, Norwich, Joachim Schiemann, Julius Kühn-Institut, Quedlinburg.

En een paneldiscussie onder leiding van Martijn Katan, met Ton Bisseling, Evert Jacobsen, Bert Lotz, alle drie Wageningen Universiteit en Michel Haring van de Universiteit van Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie op de website van de KNAW.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.