88% Belgische gezinnen kocht bio-product

Bestedingen aan bio-producten België: +8% in 2013

De totale bestedingen aan biologische producten in België groeiden in 2013 met 8% tot 403 miljoen euro. Voor de totale bio-markt (voeding + niet-voeding) bedroeg het marktaandeel vorig jaar 1,6%. Dit staat in het jaarrapport biolandbouw 2013, dat op maandag 7 april gepubliceerd is.

Ruim 88% van de Belgische gezinnen kocht vorig jaar een bio-product. De bestedingen aan biologische versproducten groeiden in 2013 in Vlaanderen met 14% tot 140 miljoen euro. Over de periode 2008-2013 bedraagt deze groei twee derde.


De kopers van bio-groenten zijn veruit de belangrijkste: 60% van de Belgische gezinnen koopt wel eens biologische groenten. Naar product bekeken hebben de biologische vleesvervangers het grootste marktaandeel (23%) en de bio-vleeswaren het kleinste marktaandeel (0,7%).

De klassieke supermarkt blijft het belangrijkste distributiekanaal voor biologische voeding: 44% van de totale bio-bestedingen worden via supermarkten gerealiseerd. De buurtsupermarkten en hard discount zijn in opmars, met respectievelijk aandelen van 13,5% en 2,7% in de totale bestedingen aan bioproducten.

Klik hier om het rapport 'De biologische landbouw in Vlaanderen: stand van zaken 2013' te downloaden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.