Keurmerk voor erkende Zeeuwse streekproducten

Zeeland heeft een keurmerk voor erkende streekproducten: Zeker Zeeuws Streekproduct. Donderdag 27 maart zijn de eerste twaalf certificaten voor culinaire producten van land en uit zee uitgereikt.

Volgens Sabine Verburg van het Zeker Zeeuws Streekproduct willen consumenten graag weten of een product echt Zeeuws is als ze dat in de winkel kopen. "Dat kunnen ze vanaf nu zien aan het beeldmerk. De ondernemers zullen elk jaar weer moeten laten zien dat hun gecertificeerde product nog echt Zeeuws is."

Trots

Corine Verburg van de gelijknamige slagerij in Kortgene is trots op het certificaat. Haar erkende product is het 'Noord-Bevelam'. "In deze tijd dat de kwaliteit van vlees ter discussie staat, kunnen wij op deze manier aan een consument laten zien dat ons product te vertrouwen én volledig Zeeuws is."

Belangstelling

Streekproducten staan volop in de belangstelling. Consumenten willen steeds vaker weten of het product dat ze kopen ook verantwoord geproduceerd is. Alle producten krijgen met het Zeeuwse keurmerk ook de landelijke erkenning als Erkend Streekproduct van Stichting Streekeigen Producten Nederland.

Bron: Omroep Zeeland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven