Gulpener verkozen tot beste Nederlandse familiebedrijf

De Gulpener Bierbrouwerij, gevestigd in Gulpen, heeft de Familie Fundament Award gewonnen en is daarmee verkozen tot beste familiebedrijf van Nederland. De prijs werd uitgereikt door het Nederlands Centrum voor Familiebedrijven (NCFB). Volgens het juryrapport onderscheidt de brouwerij zich onder andere door de professionele manier waarop de opvolging is geregeld, de maatschappelijke betrokkenheid en de uitstekende financiële positie.

Sinds 1825 is de brouwerij een familiebedrijf. Jan-Paul en Maartje Rutten zijn de 8e generatie, waarbij Jan-Paul de huidige directeur, John Halmans vanaf 2015 zal opvolgen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, een belangrijk criterium voor de jury, zit in het DNA van Gulpener. De regionale binding is zeer groot. Er zijn zo'n 50 boeren uit de directe omgeving die voor de brouwerij gerst, tarwe, rogge en spelt verbouwen. Daarnaast heeft de brouwerij haar eigen hopvelden en water uit eigen bronnen. Met al deze grondstoffen brouwt Gulpener 16 heerlijke kwaliteitsbieren.


Jan-Paul en Maartje Rutten.

Jan-Paul Rutten, na het winnen van de Award: "Fantastisch dat wij deze prijs mogen ontvangen. Al generaties lang stellen wij ons tot doel om op een gezonde manier zelfstandig te blijven. Deze prijs is een bevestiging dat we op de goede weg zitten. De brouwerij zoals die er nu staat is gebouwd door de mensen die er de laatste decennia gewerkt hebben. Het is voor ons een prachtige uitdaging om op dat fundament verder te mogen bouwen."

De Familie Fundament Award wordt georganiseerd door het Nederlands Centrum voor Familiebedrijven (NCFB). Er zijn drie regionale voorverkiezingen geweest. Hiervoor werden alle deelnemende bedrijven beoordeeld op basis van ingevulde vragenlijsten. Voor de landelijke verkiezing zijn de genomineerde bedrijven weer beoordeeld door een nieuwe deskundige jury op basis van de vragenlijst, een bedrijfsbezoek en inzage in onder andere de statuten.

Klik hier voor het juryrapport.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.