Jonge gezinnen en hun ideeën voor 'goed' eten

The Good (Family) Food Event: 27 maart in Amsterdam

The Good Family is opgericht door en voor jonge gezinnen die geloven dat goede intenties en positieve energie het verschil maken. Good Families delen hun ideeën, vertellen hun verhalen en bundelen hun krachten. Tijdens het Good (Family) Food Event op 27 maart 2014 zal de organisatie samen met de deelnemers op zoek gaan naar ideeën voor nu. Sprekers als Grover Stock (International Association of Analog Forestry, USA), Dick Veerman (Foodlog), Jan Eelco Jansma (Wageningen UR) en Natascha Kooiman (Smaackmakers Experience) gaan in op de vragen; Waarom is natuur- en voedselonderwijs en gezonde voeding op school (nog) geen vanzelfsprekendheid? Zijn massaal moestuinierende gezinnen het beeld van de stad van de toekomst? Hoe betrouwbaar is ons voedsel nog en hoe kun je als ouder bijvoorbeeld opboksen tegen kindercommercie rondom junkfood? Is vlees eten het nieuwe roken? Hoe kun je als gezin nog het verschil maken in de grootschalig georganiseerde mondiale voedselindustrie?
 
27 maart 2014 - Pakhuis De Zwijger, Amsterdam.
Tijd: 20:00-22:00 uur.

Via verschillende discussietafels gaan de deelnemers met experts, ervaringsdeskundigen en andere ouders dieper in op de vijf thema's: Good Food & Educatie, Good Food & De Stad, Good Food & Vertrouwen, Good Food & Eiwittransitie, Good Food & Eerlijke Handel.

Schuif aan bij de tafel van jouw keuze.

Bij elke tafel sturen de moderators aan op een concreet resultaat: wat kunnen Good Families thuis, in de winkel, in hun buurt en op school doen, en met wie kunnen de Good Families samenwerken?

Toegang is gratis. Aanmelden voor dit programma is wel gewenst via deze link.

De avond is powered by Oxfam Novib GROW.

Voor meer informatie: www.thegoodfamily.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven