Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenhorst voor de vierde keer op rij beste AOC

In de dinsdag 18 maart verschenen Keuzegids MBO 2014 komt Groenhorst voor de vierde keer op rij als beste AOC (Agrarisch Opleidings Centrum) uit de bus. De gids vermeldt dat de mbo opleidingen van Groenhorst constante kwaliteit bieden. Ook het recent verschenen inspectierapport 'Staat van de instelling' bevestigt deze kwaliteit. De Keuzegids mbo is bedoeld voor middelbare scholen, decanen, mentoren, (aankomende) mbo-leerlingen en hun ouders. Groenhorst Dronten, Warmonderhof opleidingen, onderdeel van het Groenhorst, is de enige opleiding voor biologisch-dynamische landbouw in Nederland. Warmonderhof, opgericht in 1947 in Warmond, is nu onderdeel van het Groenhorst en is sinds 1993 gevestigd in Dronten, Flevoland.

Warmonderhof leidt mensen op tot biologisch-dynamische boer en heeft een opleiding Landbouw en Zorg. Binnen de opleidingen staat sociaal verantwoord ondernemerschap centraal. De landelijke trend waarin gezonde voeding, zorg voor natuur, milieu en mens steeds belangrijker wordt ziet Warmonderhof terug in het aantal aanmeldingen. Het studenten aantal van de voltijd en deeltijd opleidingen op Warmonderhof is groeiende en ook het aantal aanmeldingen voor het komende schooljaar laat zien dat deze groei zich doorzet.



De studenten van de vierjarige dagopleiding wonen, werken en leren op het terrein van Warmonderhof. De 90 dagschool studenten wonen in vijftien studentenhuizen op Warmonderhof. Op het zelfde terrein is ook het schoolgebouw gevestigd. Daarnaast zijn er vier ondernemers bij de school aangesloten, op een areaal van ongeveer 85 hectare. Een akkerbouwer, melkveehouder, fruitteler en tuinbouwer bieden de studenten de mogelijkheid praktijkervaring op te doen. Hierdoor kan Warmonderhof een bijzonder lesprogramma aanbieden: in de ochtend worden er theorielessen gegeven, in de middag wordt de opgedane kennis in praktijk gebracht op één van de bedrijven.

Voor meer informatie:

Anna Veltman
06 1515983
@warmonderhofbd
Publicatiedatum: