GoPure: Biologische chips voor 'groene en lichtgroene consument'

Tholen - Het assortiment biologische chips van GoPure, onderdeel van Yellow Chips, is onlangs uitgebreid met vier nieuwe smaken. Te weten: salted, sea salt & black pepper, sourcream & onion en vegetable chips. Ook worden de overige producten in een nieuw jasje gestoken. Uit het nieuwe assortiment springt vooral de groentechips in het oog.

De groentechips worden gemaakt van rode bieten, pastinaak, wortel en zoete aardappel. De chips houden de smaak van de groente waarvan de chips gemaakt wordt. "Ze smaken natuurlijk niet hetzelfde als bijvoorbeeld rauwe bieten of gekookte bieten, maar de karakteristieke smaken herken je wel", vertelt Katharina Haack van het in Emmeloord gevestigde Yellow Chips. Het bakproces is vergelijkbaar met de bereiding van de 'hand cooked' aardappelchips. Dat betekent dat de chips in delen gebakken wordt. "Vergelijk het met een frituur waarin je in verschillende keren een portie bakt", licht Katharina toe. De drie andere nieuwe smaken worden op eenzelfde wijze bereid.De grondstoffen voor de chips worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht bij biologische telers. Dat betekent dat de bieten, penen en pastinaken uit de Hollandse polder komen. "Behalve de zoete aardappel. Die moet even op reis gaan om bij ons gebakken en samen met de andere groente verpakt te kunnen worden." De aardappelen voor de overige varianten worden bij voorkeur ook lokaal ingekocht. Als het aanbod onvoldoende of niet geschikt is, worden de aardappelen geïmporteerd uit onze buurlanden. Vanuit duurzaamheidsoogpunt gaat de eerste keus van het bedrijf uit naar de Nederlandse aardappel, maar er zijn meerdere factoren die hierop invloed uitoefenen. Bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden kunnen de geoogste volumes laten tegenvallen. Om de continuïteit te waarborgen, kan Yellow Chips daarom niet voor grondstoffen uit een bepaald gebied kiezen.


GoPure chips zijn verkrijgbaar bij biologische supermarkten en speciaalzaken. Er is bewust gekozen voor een Engelstalige voorkant van de verpakkingen. Daarmee mikt GoPure op de Europese markt.

Met de nieuwe verpakkingen beoogt Yellow Chips de 'groene en lichtgroene consument' aan zich te binden. Hiermee doelt Katharina op de consument die al langere tijd biologische producten koopt en volledig vertrouwd is met deze sector. De lichtgroene consument zijn de mensen die onregelmatig of een selectie aan biologische producten koopt. "We zien dat steeds meer consumenten naar biologische supermarkten gaan. Wij willen de mensen, die voor hun chips nog naar een gewone supermarkt gingen, met onze speelse verpakking ook voor biologische chips laten kiezen." Naast de nieuwe smaken in het assortiment krijgen ook de al langer bestaande soorten een nieuw, vergelijkbaar jasje.

Voor meer informatie:

Yellow Chips B.V.
Fabrieksweg 6
8304 AT Emmeloord
085 8771160
info@yellowchips.nl
www.yellowchips.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven