Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Krijn Verwijs met Premier Organic Mosselen op BioFach'14

Krijn Verwijs Yerseke B.V. staat van 12 tot en met 15 februari weer op de BioFach in Neurenberg. In hal 4, stand 141, presenteert het bedrijf haar Organic Mosselen. Premier Organic Mosselen zijn de eerste bodemcultuur mosselen ter wereld die door de EU als biologisch zijn geclassificeerd en het bio-logo van de EU dragen.



"Biologische bodemcultuur mosselen bieden een unieke smaakervaring", vertelt Annette van der Kooij van Krijn Verwijs. "De combinatie van de wilde wateren van Ierland en Premier's geavanceerde proces voor het bewaren van de versheid geven een zoet vlees dat vol van smaak is. Om dit hoogwaardige product te produceren, moet er eerst mosselzaad uit natuurlijke leefgebieden rond de Ierse kust worden verzameld. Het is van het uiterste belang dat we deze natuurlijke leefgebieden behouden en het biologisch label vormt de garantie dat dit op een duurzame manier gebeurt. Het wilde zaad wordt daarna in beschutte baaien rond de Ierse kust geplaatst om het te beschermen tegen oceaanstromingen en stormen rond Ierland."



Annette geeft aan dat alle gekozen baaien zorgvuldig worden gecontroleerd. "Wederom garandeert het biologisch keurmerk dat dit proces wordt uitgevoerd met respect voor de natuur en de diversiteit van de baai. De Organic Ierse mosselen krijgen dan de kans om op natuurlijke wijze in de zuivere wateren van deze baaien te groeien. Dit geeft de Organic mosselen hun unieke smaak en aroma. De mosselen worden aan de natuur overgelaten en kunnen er drie jaar over doen om volwassen te worden. Als ze hun handelsgrootte hebben bereikt, worden ze geoogst. Alleen bij Premier Organic mosselen wordt gegarandeerd dat eventueel vuil op de mossel met de hand of fysische middelen wordt verwijderd en worden nooit met chemische middelen gereinigd."


Natuurlijk, dat proef je!

De biologische productie van mosselen in Europa is onderworpen aan Verordening 710/2009 van de Europese Commissie. Omdat mosselen hun voedsel uit het natuurlijke zeemilieu halen, zijn de biologische voorschriften gericht op milieuvriendelijke beheerspraktijken:

  1. Duurzaam beheersplan volgens de principes van biologische productie;
  2. Passend afvalbeheer;
  3. Verantwoorde winning van zaad uit duurzame bron;
  4. Respect voor de natuur en biodiversiteit;
  5. Verwijdering van biologisch vuil uitsluitend met de hand of fysische middelen.

Producten die aan deze eisen voldoen, mogen het nieuwe biologische EU-label dragen.

Krijn Verwijs Yerseke is tijdens de BioFach te vinden in hal 4, standnummer 141.

Voor meer informatie: www.krijnverwijs.com
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer