Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Klanten weten dat het goed is als ze onze sappen kopen"

Pajottenlander kiest grondstoffen op kwaliteit, niet op prijs

Tholen - Onlangs meldde de Belgische krant Het Laatste Nieuws dat een fles sap van Pajottenlander inmiddels duurder is dan wijn. Linda Plessers geeft vanuit Pepingen (Belgiƫ) aan erg teleurgesteld te zijn over deze berichtgeving. "Het artikel is echt een eigen leven gaan leiden. We werden opeens gebeld en ze stelden allerlei vragen. Ook hebben we geen inzage in het artikel gehad. In de krant stond dat de hoge transportkosten de oorzaak zijn van de relatief dure sappen. Dit klopt niet. Dit is vooral het gevolg van dure grondstoffen. Het is bijvoorbeeld logisch dat een appel-bosbessap duurder is dan gewoon appelsap."


Linda Plessers en Peter Vandendaele van Pajottenlander.

Linda vertelt dat Pajottenlander echt gaat voor sappen van de allerbeste kwaliteit, voor een democratische prijs. "Als we bijvoorbeeld granaatappel gaan verwerken proeven we eerst een tiental stalen. We kiezen vervolgens puur op kwaliteit, niet op prijs. Hiermee proberen wij ons echt te onderscheiden." De mooiste reactie van klanten is volgens haar wanneer zij zeggen dat ze 'weten dat het goed is' als ze een fles sap van Pajottenlander kopen. Alle verschillende sappen van Pajottenlander zijn jaarrond verkrijgbaar. "We hebben ons netwerk in de loop van de jaren steeds verder uitgebouwd. In jaren dat de oogst en de kwaliteit in eigen land bijvoorbeeld wat minder is, weten we waar we de allerbeste grondstoffen kunnen kopen."
 
Pajottenlander laat zich in ieder geval niet uit het veld slaan door de negatieve berichtgeving. "We gaan gewoon op deze manier door en doen waar we voor staan."
 

Berglander appelen.

Appel- en perenoogst

Momenteel zijn ze bij Pajottenlander heel druk met de appel- en perenoogst. Linda vertelt dat de sappenproducent erg tevreden is over de oogst. "Het seizoen is wat later op gang gekomen dan anders. Er hangen echter wel veel appelen aan de bomen. En de appelen die er hangen zijn van zeer goede kwaliteit. Dit is te danken aan de mooie nazomer. Dit heeft gezorgd voor een goede rijping, wat resulteert in appelen met een mooie kleur, en een perfecte verhouding suikers en zuren."
 


Linda vertelt dat Pajottenlander fruit teelt voor sap en appel-perenstroop. Ze hebben zelf diverse hoogstamboomgaarden in het bezit en van diverse andere hoogstamboomgaarden wordt speciaal voor Pajottenlander geoogst. "We kopen ook regelmatig wat uitgesorteerde appelen op van laagstamboomgaarden. Deze appelen zijn wat zoeter en worden verwerkt in onze gemengde sappen. Omdat in Belgiƫ te weinig biologische appelen beschikbaar zijn voor sap, kopen we een deel in het buitenland, hoofdzakelijk sap van hoogstamfruit uit Duitsland."
 

Boomgaard Pajottenlander met schapen.

De sappen van Pajottenlander worden gebotteld in een klein familiebedrijf waarmee ze fijn kunnen samenwerken. "Zij voldoen aan de kwalitatieve voorwaarden die we stellen. En omdat we de flessen hergebruiken is het ook noodzakelijk dat zij de flessen om kunnen spoelen."

Voor meer informatie:

Linda Plessers
Pajottenlander
Kerkstraat 14
1670 Pepingen
+32(0)236035555
[email protected]
www.pajottenlander.be