Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wederom diverse bio-ondernemers in Duurzame 100

Op 10-10, de Dag van de Duurzaamheid, mag de Duurzame 100 van Trouw uiteraard niet ontbreken. De volledige lijst is op deze website te vinden. De redactie van Biojournaal heeft de belangrijkste 'bio-ondernemers' hieronder op een rijtje gezet.

Positie 22 (+17) is voor Jaap Korteweg, biologische akkerbouwer en oprichter van de Vegetarische Slager. Joris Lohman van de Youth Food Movement, de jeugdige tak van Slow Food, is te vinden op positie 25. Volkert Engelsman van Eosta staat op positief 51. Trouw heeft vooral veel waardering voor het Nature & More-systeem van Eosta waarmee zij de herkomst van producten transparant communiceren.

Erik Does, algemeen directeur van Udea is dit jaar terug te vinden op positie 57. Er staat wel een kanttekening bij: "Does mag dan wel dertig plaatsen gestegen zijn, de 25 extra filialen waar hij het vorig jaar over had zijn er nog niet. Het zijn er vijftien geworden, wat het totaal op 65 filialen brengt."

Biologische teler Krispijn van den Dries is terug te vinden op positie 71. Dit is onder meer te danken aan zijn opvallende actie in 2012. Hij kwam in het nieuws toen hij 6000 kilo biologische aardappelen op de Dam in Amsterdam dumpte en gratis weggaf.

Drees Peter van den Bosch van Willem & Drees is voor het derde jaar op rij te vinden in de Duurzame 100. Dit keer op positie 84, vorig jaar op positie 50. "Let op volgend jaar zullen we stijgen", reageert Willem & Drees op Twitter. Peter Blom, directeur van Triodos Bank, is dit jaar de grootste daler in de Duurzame 100. Hij zakte maarliefst 77 plaatsen naar positie 87. Sven Pluut, kredietanalist bij Triodos Bank, staat op positie 56.

Bron: Trouw
Publicatiedatum: