Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reportage op Canvas

Bio-boerderij De Schoffel protesteert tegen plannen voor schaliegasboringen in Boxtel

Tholen - Maandagavond 16 september werd in de aflevering van Terzake (op Canvas) aandacht geschonken aan een protest tegen schaliegasboringen in Boxtel. De verslaggever gaat onder meer langs bij Biologische Boerderij De Schoffel aan de Mijlstraat 34 in Boxtel. In het begin van de reportage komt Kees van Esch van De Schoffel al aan het woord: "Het kan helemaal niet goed zijn. Ze moeten gewoon voor alternatieve energie zorgen", zo reageert Kees.



Boxtel is één van de drie potentiële locaties voor de boringen. Kees en Marina van Esch kregen twee jaar geleden te horen dat hun biologische boerderij vlakbij de geplande boorlocatie ligt. Vanaf 2:38 in het fragment gaat de verslaggever op bezoek bij bio-boerderij De Schoffel.



"De vergunning was al verleend voordat wij iets in de gaten kregen. Nog geen kilometer hiervandaan. Aan de boorput gaat het nog 3 kilometer links en rechts door, naar alle kanten. Dan ben je toch verkeerd bezig", zo reageert het echtpaar voor de camera. Ze zijn bang dat hun grondwater giftig wordt, door de chemicaliën die bij fracking in de grond gespoten worden.

Klik hier
om de reportage te bekijken.