Vele geïnteresseerden bezoeken akkerbouwbedrijf Thierry Beaucarne

Woensdag 4 september verzamelden 45 geïnteresseerden voor een bezoek aan het akkerbouwbedrijf van Thierry Beaucarne in Moeskroen.

Thierry startte in 1999 met 1 hectare biologische akkerbouw, naast 19 hectare gangbare teelt. 14 jaar later is het bedrijf geëvolueerd tot 22 hectare biologische akkerbouw en 20 hectare gangbare teelt. De gangbare rotatie bestaat uit suikerbieten, wintergerst, rode chips-aardappelen, korrelmaïs en vlas. In bio worden zomertarwe, rode en witte kool, prei, knolselder, aardappelpootgoed, bonen en bleekselder geteeld. De groenten teelt Thierry onder contract voor de industrie (Ardo en Pinguin). Het aardappelpootgoed wordt geteeld voor Binst. Molens Nova neemt het bakgraan af.In de toekomst wil Thierry het bio-areaal verder uitbreiden. Dat lijkt haalbaar te zijn met een uitgebreid machinepark. "Ik steek bewust veel tijd in het aanpassen van machines, want daarmee haal ik een beter resultaat op het veld." De stap naar de nauwkeurige GPS-RTK technologie werd gezet in 2011. "Een dubbele GPS sturing voor op de tractor én op de machine, heeft als voordeel dat je precies kunt gaan werken. Dat is bij mechanische onkruidbestrijding een groot voordeel."

Op het bedrijf worden ook rassenproeven uitgevoerd in samenwerking met Inagro. Tijdens het bezoek werd ook een toelichting gegeven door verschillende afnemers van akkerbouwproducten (Binst, Molens Nova, De Trog, Ardo, Pinguin, Molens Dedobbeleer).

Klik hier om wat foto's van het bezoek te bekijken.

Vragen over kansen voor biologische akkerbouw? Neem contact op met Bio zoekt Keten.

Bron: BioForum Vlaanderen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven