Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opening 4 oktober 2013

Amsterdam krijgt flagshipstore De Vegetarische Slager

Nederland kent 750.000 vegetariërs, maar ook het aantal mensen dat steeds vaker een dagje-zonder-vlees inlast zit in de lift. Volgens de laatste cijfers gaat het om 7 miljoen mensen. De Vegetarische Slager Amsterdam speelt in op deze trend op een tongstrelende en verantwoorde manier met 'gehackt', 'kip', 'tonyn' en meer verrukkelijke producten en snacks. Het assortiment van DVS Amsterdam wordt aangevuld met de ingrediënten voor een ouderwetse, gezonde maaltijd. Zoals groente en fruit (Willem & Drees), brood (Hartog), zuivel, dranken en vegan ijs (professor Grunschnabel). Voornamelijk van biologische en regionale komaf.

DVS Amsterdam wil ook de klant bedienen die geen tijd, zin of inspiratie heeft om zelf vegetarisch te koken. Daarom zal chef-kok Ali Ballout vegetarische maaltijden ontwikkelen en bereiden. Hij was eerder chef van het legendarische restaurant Nomads en heeft de Mediterrane keuken als inspiratiebron. DVSA is daarmee straks niet alleen grutter en delicatessenzaak maar ook vegetarisch cateraar en traiteur.Initiatiefnemer van De Vegetarische Slager Amsterdam is Martin van den Dungen, telg uit een roemruchte Amsterdamse horecafamilie en ondernemer (Supperclub, Nomads en het huidige Cinema Paradiso, zie ook www.mvdd.nl).

Hij heeft verstand van eten en werd vegetariër in 2008, toen hij ontdekte wat er allemaal écht in een pak gehakt zat. "Ik was oprecht geschokt. Ik wil kunnen vertrouwen op wat er in mijn eten zit. Dat kan bij vlees niet meer. Bij de producten van De Vegetarische Slager kan dat wel."

"Ik was meteen enthousiast toen ik kennismaakte met DVS, maar ik miste een plek in Amsterdam waar deze producten verkrijgbaar waren en op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd."

De Vegetarische Slager bestaat drie jaar en is opgericht door Jaap Korteweg. Hij maakt en verkoopt de smakelijkste plantaardige vlees en visvervangers die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Volgens topchefs en culinair journalisten is DVS plantaardige kip niet te onderscheiden van dierlijke kip. Ferran Adria (El Bulli) meende tijdens een proeverij van doen te hebben met een kippendij van uitmuntende kwaliteit.

Het merk DVS heeft een trouwe en betrokken schare fans. Van den Dungen verwacht dat ze straks de weg naar zijn filiaal weten te vinden. "Via onze Facebook-pagina merken we dat veel Amsterdammers nu al enthousiast zijn over de komst van ons unieke concept."

Van stammenstrijd binnen het vegetarisme en aanverwante stromingen wil van den Dungen niets weten. "Het uitgangspunt is: iedereen is welkom. Van principiële vegetariërs en veganisten tot flexitariërs. Onze drempel is laag en ons eten is onweerstaanbaar lekker."

Voor meer informatie:

DVS Amsterdam
Rozengracht 217
1016 NA Amsterdam
020 4234199
www.dvsamsterdam.nl
Publicatiedatum: