Opening 4 oktober 2013
Amsterdam krijgt flagshipstore De Vegetarische Slager
DVS Amsterdam wil ook de klant bedienen die geen tijd, zin of inspiratie heeft om zelf vegetarisch te koken. Daarom zal chef-kok Ali Ballout vegetarische maaltijden ontwikkelen en bereiden. Hij was eerder chef van het legendarische restaurant Nomads en heeft de Mediterrane keuken als inspiratiebron. DVSA is daarmee straks niet alleen grutter en delicatessenzaak maar ook vegetarisch cateraar en traiteur.
Initiatiefnemer van De Vegetarische Slager Amsterdam is Martin van den Dungen, telg uit een roemruchte Amsterdamse horecafamilie en ondernemer (Supperclub, Nomads en het huidige Cinema Paradiso, zie ook www.mvdd.nl).
Hij heeft verstand van eten en werd vegetariër in 2008, toen hij ontdekte wat er allemaal écht in een pak gehakt zat. "Ik was oprecht geschokt. Ik wil kunnen vertrouwen op wat er in mijn eten zit. Dat kan bij vlees niet meer. Bij de producten van De Vegetarische Slager kan dat wel."
"Ik was meteen enthousiast toen ik kennismaakte met DVS, maar ik miste een plek in Amsterdam waar deze producten verkrijgbaar waren en op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd."
De Vegetarische Slager bestaat drie jaar en is opgericht door Jaap Korteweg. Hij maakt en verkoopt de smakelijkste plantaardige vlees en visvervangers die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Volgens topchefs en culinair journalisten is DVS plantaardige kip niet te onderscheiden van dierlijke kip. Ferran Adria (El Bulli) meende tijdens een proeverij van doen te hebben met een kippendij van uitmuntende kwaliteit.
Het merk DVS heeft een trouwe en betrokken schare fans. Van den Dungen verwacht dat ze straks de weg naar zijn filiaal weten te vinden. "Via onze Facebook-pagina merken we dat veel Amsterdammers nu al enthousiast zijn over de komst van ons unieke concept."
Van stammenstrijd binnen het vegetarisme en aanverwante stromingen wil van den Dungen niets weten. "Het uitgangspunt is: iedereen is welkom. Van principiële vegetariërs en veganisten tot flexitariërs. Onze drempel is laag en ons eten is onweerstaanbaar lekker."
Voor meer informatie:
DVS Amsterdam
Rozengracht 217
1016 NA Amsterdam
020 4234199
www.dvsamsterdam.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-07 "Bijdrage geleverd aan plaatsbepaling biologische landbouw"
- 2023-06-02 EWS Group locatie Oosterhout Skal-gecertificeerd
- 2023-06-02 Feestelijke opening bij bijna 200-jarig familiebedrijf Simon Lévelt in Haarlem
- 2023-06-01 Flevosap viert dertigjarig bestaan met feestelijk actiejaar
- 2023-06-01 Organto boekt eerste kwartaal 9,7% winst
- 2023-05-31 Heerlijkheid Mariënwaerdt verkozen tot meest romantische kasteel
- 2023-05-30 Ramon Alcedo nieuwe directeur van Fairtrasa Peru
- 2023-05-26 FNV stapt teleurgesteld uit IMVO Convenant Voedingsmiddelen
- 2023-05-26 In memoriam Harmen Peters
- 2023-05-24 Koen Regout nieuwe CEO van Brandt & Levie
- 2023-05-19 KoRo haalt 20 miljoen euro extra op bij investeerders
- 2023-05-15 Internationaal Primeur-magazine nu online beschikbaar
- 2023-05-12 "Het mooiste was voor mij de biologische tak"
- 2023-05-11 "Ik verwacht dat de wil om biologisch te eten doorgroeit"
- 2023-05-11 Voets Specialiteiten meldt overname activiteiten Foodelicious
- 2023-05-11 Jeroen Kiers vertrekt als CEO van Ausnutria
- 2023-05-11 Joannusmolen neemt Sore en Love my Veggies over
- 2023-05-10 Twee jubilarissen bij TerraSana
- 2023-05-09 Van Gorp Diervoeders bestaat 100 jaar
- 2023-05-03 Clearspring-oprichter Christopher Dawson wint prestigieuze Outstanding Achievement Award