8 en 9 oktober in Ahoy Rotterdam

Presenteer je op CycleLogistics Paviljoen tijdens ecologistiek

Door de EU wordt het gebruik van bak- en transportfietsen in stedelijke omgevingen gestimuleerd. Steeds meer bedrijven maken gebruik van smart last mile logistics. Deze fietsen vormen immers een eigentijdse, duurzame en positieve oplossing voor de overlast van auto's, parkeerproblemen en hoge parkeertarieven in de stad. Op ecologistiek (8 en 9 oktober in Ahoy Rotterdam) richt Jos Sluijsmans van Fietsdiensten.nl een gevarieerd en innovatief 'CycleLogistics Paviljoen' in. Een deel van de gepresenteerde cargo bikes kunnen getest worden op het nabijgelegen Test & Drive Parcours. Eveneens kunnen beursbezoekers een aantal presentaties over CycleLogistics bijwonen.

European CycleLogistics Federation

Inmiddels zijn meer dan honderd (fiets)koeriersbedrijven en logistieke dienstverleners aangesloten bij de European CycleLogistics Federation. In Nederland ondersteunt CycleLogistics bedrijven en gemeenten bij het opstarten of continueren van bestaande projecten. Ook grote bedrijven als bijvoorbeeld DHL Express in Nederland ervaren dat smart last mile-vervoer met elektrische bakfietsen efficiënter en goedkoper is. DHL heeft de afgelopen jaren in vijftien Nederlandse steden dertig bestelbusjes vervangen door parcycles (samentrekking van 'parcel' en bicycle'). Deze bakfietsen nemen meer dan 10% van de post- en pakketdiensten van DHL voor hun rekening. Het bedrijf bespaart daarmee op operationele kosten, evenals ongeveer 140.000 kilogram CO2.

Pro-E-Bike stimulans e-fietsen

Pro-E-Bike is een Europees project voor het bevorderen van het gebruik van elektrisch aangedreven bak- en transportfietsen voor ondernemers in steden. Aan dit project nemen tien Europese landen deel: Kroatië, Slovenië, Spanje, Italië, Portugal, Zweden, België en Nederland. De andere partners zijn technologische adviesbureaus, een leverancier van e-bikes, een universiteit en de European Cyclist Federation. De Nederlandse partner is Mobycon, een adviesbureau voor verkeer, vervoer en mobiliteit. Het doel van Pro-E-Bike is de vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen en reductie van CO2-uitstoot, door het stimuleren van het gebruik van e-fietsen voor verschillende doelgroepen. Denk hierbij aan lokale koeriersdiensten, dienstenleveranciers (installatiebedrijf, schildersbedrijf, glazenwasser), fietstaxi's en gemeentelijke diensten (groenbeheer, parkeerbeheer).

Producenten van bak- en transportfietsen en van laadpalen en logistieke dienstverleners die gebruik maken van (e)fiets, bak- en transportfietsen of e-scooters kunnen zich presenteren op het Cyclelogistics Paviljoen. Belangstellenden kunnen mailen naar Jos Sluijsmans: info@fietsdiensten.nl of bellen: 06 30014801.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.