Estafette Leidschenveen gaat dicht, Estafette Amersfoort gaat uitbreiden

Tholen - Goed nieuws en minder goed nieuws vanuit Estafette. Eerst het mindere nieuws: op zaterdagmiddag 7 september aanstaande sluit de Estafette-winkel in Leidschenveen haar deuren. Merle Koomans van den Dries geeft de volgende toelichting: "De afgelopen 5 jaar is het aantal klanten in de winkel redelijk stabiel geweest, maar niet gegroeid. Dit ondanks allerlei extra inspanningen in de eerste jaren."

Ze geeft aan dat de keuze voor een nieuwbouwlocatie als Leidschenveen destijds een experiment was. "Het winkelcentrum was helemaal nieuw en veel huizen in de buurt waren nog niet bewoond, opgeleverd of zelfs gebouwd. Helaas is de conclusie dat er in het verzorgingsgebied van de winkel weliswaar draagvlak is voor een biologische speciaalzaak, maar niet voldoende om er een winkel voor open te houden. Nu de huurperiode van 5 jaar afloopt, is sluiting van de winkel dan ook het beste besluit dat kan worden genomen."

Estafette vindt het jammer dat het experiment niet geslaagd is en vindt dit vooral vervelend voor de groep zeer trouwe klanten die de afgelopen jaren in Leidschenveen boodschappen hebben gedaan en voor de medewerkers die veel positieve energie in de winkel zijn blijven steken. In de laatste week (week 36 – van 2 tot en met 7 september) heeft Estafette daarom naast opruimingsvoordeel ook een leuke afscheidsattentie in petto voor de klanten. En op zaterdag 7 september worden ze uitgenodigd voor een laatste kop koffie met wat lekkers.


Estafette Amersfoort. Het winkelpand rechts wordt er bij getrokken.

Er is gelukkig ook goed nieuws te melden: "Het goede nieuws is dat Estafette Amersfoort gaat uitbreiden, door het winkelpand naast de winkel er bij te gaan trekken. Inmiddels is gestart met het slopen en verbouwen in het nieuwe gedeelte. Uiteindelijk zullen de muren worden doorgebroken om er een mooi geheel van te maken", vertelt Merle. Zoals de planning er nu uit ziet, gaat de vernieuwde, verdubbelde winkel eind september open. "Na de geslaagde pilot in Breda wordt Estafette Amersfoort dan meteen de tweede Estafette-winkel waar het biologisch boodschappen doen met ledenvoordeel wordt geïntroduceerd."

Voor meer informatie:

Merle Koomans van den Dries
Estafette Odin
De Panoven 1-3
4191 GV Geldermalsen
0345 577133
m.koomans@estafette.org
www.estafette.org

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.