Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zelf appelen en peren plukken op Landgoed de Olmenhorst

De fruitbomen op Landgoed de Olmenhorst bezwijken bijna onder het gewicht van hun heerlijk frisse fruit. Tijd om de gaarden leeg te halen en van de biologische Olmenhorst appelen en peren te genieten of de lekkerste gerechten te maken. Trek je rubber laarzen aan, pak een grote mand of tas en trommel al je vrienden op. We gaan oogsten.

In de boomgaarden van de Olmenhorst is het in de herfstmaanden gezellig druk tijdens de zelfpluk. Er is van alles te beleven. Pluk zoveel biologische appelen en peren als je wilt en geniet van allerlei extra activiteiten zoals boogschieten, appelen persen, workshops volgen en met de huifkar het landgoed doorkruisen. Met een tas ga je de boomgaarden in en na het plukken reken je per kilo af bij de 'plukkraam'. Een leuke, smakelijke en leerzame dag voor jong en oud.Ook al groeit Landgoed de Olmenhorst volop in de breedte, de basis is nog altijd gelegen in de biologische appel- en perenteelt. De boomgaarden zijn een lust voor het oog. Wie in september of oktober een bezoek aan De Olmenhorst brengt, ziet dat de appels en peren vol en rijp aan de bomen hangen. Het oogstseizoen breekt aan en dat betekent één groot feest op het landgoed. Zoals ieder jaar is iedereen van harte welkom om zijn eigen appelen en peren te komen plukken.

Op het Landgoed wordt de oogst feestelijk gevierd vanaf zaterdag 21 of 28 september (afhankelijk van het weer, zodra de exacte datum bekend is zullen we dit weer mededelen).Tijdens de Appelpluk kan iedereen in de boomgaarden fruit plukken, zo veel als gewenst! Iedereen heeft vrij toegang tot het Landgoed en er zijn genoeg parkeerplaatsen. Bij de weegpunten rekent men de geplukte appelen en peren af tegen de kiloprijs van €1,95. Een eigen appelboom adopteren kan ook; voor adoptiehouders geldt een apart plukschema, te vinden op de website. Kom fruit plukken met gezin, vrienden of familie en geniet volop van de oogsttijd!

Voor koffie, appeltaart, een lekkere lunch en natuurlijk het bekende Olmenhorst fruitsap kan men tijdens de Zelfplukdagen terecht in het Appelplukpaviljoen. Tijdens de Appelpluk organiseert De Olmenhorst allerlei leuke activiteiten zoals; ponyritjes door de boomgaard, boogschieten of het Landgoed over in een huifkar.Nieuw dit jaar is ons eigen Appelatelier. Hier worden workshops en proeverijen georganiseerd zoals bijvoorbeeld appelen persen, appeltaart bakken, jams, appelmoes en gelei. Uiteraard staan de proeverijen en de workshops in het teken van appelen en peren.

Ook wordt er weer stilgestaan bij de Week van de Smaak (28-9 tot en met 6-10) en organiseert de Olmenhorst op 28 september wederom het Olmenhorst PUUR diner. De pannen op hoog vuur, wervelende koks, verrassende smaken; puur genieten op De Olmenhorst. Kwaliteit en smaakbeleving staan voorop bij het kookeiland waar koks à la minute hun culinaire kunsten vertonen. Terwijl zij de gerechten bereiden, vertellen ze over ingrediënten en de bereiding. Proef, ruik, zie en voel vervolgens de gerechten van het uitgebreide viergangendiner dat de Olmenhorst chef-kok voor u heeft samengesteld.In de Landgoedwinkel vindt u behalve heel veel streekproducten en een compleet assortiment natuurvoedingsmiddelen natuurlijk ook alles om je eigen appeltaart te kunnen bakken zoals speciale kookboeken, appelschillers en nog veel meer. De openingstijden tijdens de plukdagen worden op deze website vermeld.

Tijdens de zelfpluk is iedereen op de volgende dagen en tijden welkom:

Zaterdag 21 of 28 september 2013 tot en met zondag 3 november 2012.

Woensdag: 13:00-17:00 uur
Vrijdag: 13:00-17:00 uur
Zaterdag: 10:00-17:00 uur
Zondag: 10:00-17:00 uur

In de herfstvakantie van regio midden en noord, van 19 tot en met 27 oktober, bent u dagelijks welkom van maandag tot en met zondag van 10:00-17:00 uur.
Publicatiedatum: