Frankrijk wil bio-wijnbouw in de periode tot 2017 verdubbelen

Frankrijk is één van de grootste producenten van biologische producten. In de afgelopen tien jaar is de Franse markt van biologische producten verviervoudigd tot een opbrengst van circa 4 miljard euro in 2012. De biologische wijnbouw vertegenwoordigde 7,4% van de totale Franse wijnbouw in 2011, een toename van 740% vergeleken met 2001.

In 2013 presenteerde Stéphane Le Foll, Frans minister van Landbouw, zijn plan 'Ambition Bio 2017', dat tot doel heeft de biologische wijnbouw in de periode tot 2017 te verdubbelen. Volgens Le Foll zal Ambition Bio 2017 niet alleen bijdragen aan de ontwikkeling van de biologische wijnbouw, maar zal dit plan ook de uitwisseling van kennis over biologische wijnbouwmethoden in alle productieprocessen bevorderen. Het plan is ontwikkeld aan de hand van een participatief proces waar alle stakeholders bij betrokken waren.Er werd een roadmap opgesteld met zes hoofddoelen:

  • Productieontwikkeling: het gebied voor biologische wijnbouw verdubbelen.
  • Organisatie van de sector: de acties van Agence Bio versterken en observerende organisaties coördineren om duidelijke informatie over de markt te genereren voor alle stakeholders.
  • Marktpenetratie: de export van biologische wijn steunen en de jongere generatie consumenten informeren.
  • Onderzoek: gericht onderzoek naar biologische activiteiten opzetten in het kader van Ambition Bio 2017.
  • Training: training en scholing in biologische wijnbouw integreren in het traditionele wijnonderwijs, trainingssessies en certificeringen op het gebied van biologische wijnbouw opzetten voor wijnbouwers.
  • Regelgeving: rekening houden met de productie van biologische wijnen in het algemeen en regelgeving ten aanzien van productie, deelnemen aan het herzieningsproces van de EU met betrekking tot biologische landbouw om de ontwikkeling van de biologische productie te bevorderen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven