Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije wil de biologische productie stimuleren

De Turkse regering probeert de biologische productie in Turkije te stimuleren. Dat staat in de Deutsch-Türkischen Nachrichten. Daarvoor worden miljoenen aan subsidies verstrekt.

Voor de Turkse regio Malatya lijkt een leidende rol in de biologische sector weggelegd te zijn. Vorig jaar zijn in die regio in totaal 40.000 biologische producten geproduceerd. En 487 producenten werden geproduceerd met een bedrag van 384.540 euro. Het ministerie van Landbouw van de provincie Malatya gaf aan dat al sinds 2012 de biologische veehouderijen en bio-productie van honing gesubsidieerd zijn. Daarnaast stelt de Ziraat Bank leningen met een lage rente beschikbaar.


Gedroogde bio-abrikozen uit de provincie Malatya.

Turkije heeft vanwege de klimatologische omstandigheden in het land vele mogelijkheden voor biologische productie. Op dit punt zou de Duits-Turkse samenwerking ook een grote rol kunnen spelen.

Belangrijk is ook de 'Arbeitsgruppe Deutsch-Türkische Zusammenarbeit Ökologische Landwirtschaft'. Deze wordt geleid door de voorzitter van de IMO-group, Elisabeth Rüegg. Dit samenwerkingsproject heeft tot doel de biologische landbouw in Turkije te versterken, evenals het versterken van de exportkansen van Turkse bio-producten voor de Europese markt vóór het eind van 2013.

Bron: Deutsch Türkische Nachrichten
Publicatiedatum: